7. Filmstreet – I ovog leta bioskop pod zvezdama u Beogradu

Svečano otvaranje tradicionalnog bioskopa na otvorenom najavljeno je za petak 09. juna u Studentskom parku, s početkom u 20:30h.

Film street festival Beograd 2017 projekcija film Kosa

Američki mjuzikl „Kosa“ otvoriće 7. Filmstreet i ujedno nas vratiti u kraj 70-ih godina. Izbor baš ovog mjuzikla proizilazi iz obeležavanja tačno 40 godina njegovog postojanja. “Kosa” će nas vratiti u doba hipi pokreta i njihove revolucije. Takođe, organizatori su najavili i veliko iznenađenje za sve prisutne prve večeri.

Lokacija

I ovo leto Filmstreet će se prostirati na više lokacija širom Beograda. Samo neke od njih su: Kalemegdan, Tašmajdan, Cvetni trg, Savsko šetalište, Zemunski kej etc.

30 filmova i 3 predstave

Besplatno. sedmo po redu. Filmstreet leto donosi nam čak 30 filmskih projekcija

U preplitanju različitih filmskih žanrova, ljubitelji kriminalističkih filmova moći će da vide, između ostalog, projekcije poput “Dobri momci” u režiji Martina Skorzea i film “Mistična reka” Klinta Istvuda. Prisetićemo se i drame iz 2003. godine “Gospodar i zapovednik”.

Za one koji više preferiraju domaće filmove najavljen je i stari jugoslovenski film “Skupljači perja”. Inače, on je prvi put prikazan 1967. godine a dve godine kasnije je dobio i Zlatnog globusa za najbolji film na stranom jeziku.

I to nije sve. Svi zainteresovani moći će da uživaju i u drugoj strani umetnosti. Najavljeno je izvođenje i 3 pozorišne predstave

Trajanje FilmStreet-a

U periodu od 9. juna do 11. septembra Beograđani i njegovi posetioci moći će besplatno da uživaju i podsete se dobro poznatih svetskih klasika.

Zašto treba da posetite Film Street ove godine:

  • Besplatno gledanje filmova/predstava na otvorenom
  • Evergreen filmovi na velikom platnu
  • Fleksibilnost – organizuje se na različitim lokacijama
  • Mogućnost sklapanja novih prijateljstava
  • Romantične večeri pod zvezdama sa partnerom/partnerkom ili pak
  • Opušteno druženje sa prijateljima na travi uz kokice

Predlažemo da se podsetite i zagrejete za petak veče uz dobro poznatu pesmu iz mjuzikla “Kosa”.

Da li si već bio na prethodnim Filmstreet projekcijama, kakvo je tvoje iskustvo?

Podeli