Agile Month 2018: Beograd bio domaćin agilnim profesionalcima

U okviru brenda Agile Serbia, kompanija Puzzle Software je organizovala sedmu sezonu manifestacije Agile Month 2018, čiji je domaćin bio Beograd. Cilj ove manifestacije je edukovanje reginalnog tržišta u oblasti Agilnih metodologija. Kako je bilo velikog interesovanja, iako je novembar mesec kada se organizuju manifestacije ovog tipa, ove godine su kursevi organizovani i u decembru.

 

Kursevi koji doprinose edukaciji iz oblasti Agilnih metodologija

Oko 130 polaznika iz više različitih zemalja učestvovalo je na ovogodišnjoj manifestaciji. Održano je šest sertifikovanih kurseva, a interesantno je da je Certified Scrum Master kurs održan jubilarni dvadeseti put i da je u ovom Agilnom mesecu imao tri različita izdanja, napredni, dvodnevni i trodnevni kurs.

Ono što je ove jeseni uvedeno je Advanced Certified Scrum Master kurs, kao jedinstveni mentorski program namenjen onima koji već imaju iskustva i dodatno se usavršavaju. Certified Scrum Product Owner kurs je ove godine imao velika interesovanja, te je imao dva izdanja, tokom kojih su treneri učesnicima približili ulogu Product Owner-a u Scrum timu. Kurs koji je zanimljiv i IT profesionalncima i non-IT profesionalcima, Certified Agile Leadership kurs ove godine je odneo velike pohvale.

Govornici i mentori koji su uveličali Agile Month 2018.

Agile Serbia je uz pomoć stručnjaka doprinela edukaciji profesionalaca koji su dolazili iz više različitih kompanija, kako domaćih, tako i stranih. Mentori su uz pomoć svog dosadašneg iskustva i znanja, pružili podršku ciljevima polaznika i podržali ih u tome da posluju agilno i zdravo, vodeći računa o potrebama svojih klijenata, kao i o trenutnom stanju tržišta.

Tokom ove manifestacije Agile Month 2018, kurseve su održali:

  • Miljan Bajić, jedan od 99 sertifikovanih Enterprise coach-eva;
  • Petri Heiramo, sertifikovani Scrum trener sa višegodišnjim iskustvom u Agile/Scrum edukaciji;
  • Nicole Belilos, svetski ekspert u Agilnim tranzicijama i sertifikovani Scrum trener;
  • Olaf Lewitz, trener sa višegodišnjim iskustvom i praksom, guru na polju Agilnog liderstva.

Podeli