AIESEC Case Challenge

Vrlo često nailazimo na nezadovoljstvo studenata koje se tiče disbalansa između teorije i prakse sa kojim se susreću na svojim fakultetima. AIESEC je putem ovog case takmičenja odlučio da izađe u susret kako studentima, tako i kompanijama u rešavanju ovog problema. Na taj način kompanije i studenti imaju mogućnost da se povežu i utiču veoma pozitivno jedni na druge.

logoACCŠta je zapravo Aiesec Cace Challenge?
ACC je projekat koji predstavlja takmičenje u izradi studije slučaja na teme finansija, marketinga i korporativne društvene odgovornosti.

Problemi sa kojima kompanije predviđaju da će se susretati u budućnosti ili oni sa kojima su se već susreli u prošlosti predstavljaće studije slučaja. Takođe, teme će biti i izrade novih marketing planova i strategija, koji mogu poboljšati poslovanje kompanija.

Projekat traje od 06-22. marta, i odžava se na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
S tim što će se od 06-08. kompanije predstavljati i vršiti edukaciju o svojim studijama slučaja na teme: korporativnog društvenog poslovanja, marketinga i trgovine, bankarstva i finansija.

Posle odslušanih prezentacija i edukacija, studenti će se prijavljivati za učešće na takmičenju tako što će se okupljati u tročlane timove i prijavljivati za rešavanje studije slučaja samo jedne od kompanija koje podržavaju ovaj projekat. Za to su rezervisani 09. i 10. mart.
Međutim, ukoliko nemate dovoljan broj članova tima, a želite da učestvujete, nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri, članovi Aiesec-a će se u svakom slučaju truditi da i ovim učesnicima obezbede timove, kako bi svi mogli da se oprobaju u rešavanju ovih studija.

Zatim sledi rešavanje studija, za koje timovi imaju četiri dana, od 11-14. Nakon prijema izrađenih studija na Ekonomskom fakultetu, 15. marta, sledi izbor finalista 17. marta.

Pre samog prezentovanja rešenja, za finaliste je obezbeđen soft skills day, 18. marta, na kojem će biti u mogućnosti da slušaju edukacije o govoru tela, time management-u, prezentacionim veštinama, edukacije o radu u Excellu, Power pointu, i slično. Takođe, obezbeđene su i konslutacije sa kompanijama učesnicama, 19. marta, gde će moći da porazgovaraju sa zaposlenima i reše sve nedoumice oko slučaja.

22. marta je poslednji dan, finalno takmičenje, proglašenje pobednika ali i networking koktel za učesnike.

Ko pobeđuje?
Tim koji ima najbolje ideju za rešenje zadatog problema!

Motiv za prijavu vam pored velikog iskustva i znanja koje možete steći može biti praksa, kao nagrada koju organizuju kompanije parteri, a kasnije i mogućnost zaposlenja.
Kompanije partneri koje su učesnici ovog projekta su: IDEA, GfK, Societe Generale banka.

Za učešće je potrebno registrovati se, što možete učiniti putem linka:
https://podio.com/webforms/3509368/268774

Više informacija možete potražiti kako na samom sajtu AIESEC-a, tako i na zvaničnom facebook događaju ACC-a.

Podeli