Artificial Intelligence BattleGround u Nordeus Hub-u

Programersko takmičenje pod nazivom Artificial Intelligence BattleGround biće održano  6. i 7. decembra u Nordeus Hub-u. Organizator takmičenja je Udruženje studenata tehnike Evrope, poznatijeg kao BEST Beograd

Najva AIBG Belgrade takmičenja

Artificial Intelligence BattleGround (AIBG) predstavlja intenzivno programersko takmičenje timskog karaktera na polju veštačke inteligencije i po drugi put se održava u Beogradu, a cilj je da u budućnosti poprimi i regionalni karakter.

Takmičenje je namenjeno studentima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta širom Srbije koji će, pored svojih programerskih veština, pokazati i veštine iz oblasti veštačke inteligencije

Vredne nagrade za najtalentovanije programere

Timovi od minimalno tri, a najviše četiri člana imaće na raspolaganju 20 sati da projektuju funkcionalnog inteligentnog agenta (bot-a) koristeći bilo koji programski jezik koji koristi API pozive, a koji će kasnije odmeriti snage sa botovima drugih timova.

Takmičenje se odvija u dve faze: prva je eliminaciona, gde će iz četiri grupe izaći po jedan tim i ući u drugu, nokaut fazu, gde će se timovi boriti za titulu pobednika. U drugoj fazi nasumično će se birati timovi za polufinalne borbe, nakon čega sledi borba za treće mesto i finalni duel.

Za najuspešnije i najinovativnije timove predviđene su vredne novčane nagrade. Pobednički tim takmičenja očekuje novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara, drugoplasirani 50.000, a osvajača trećeg mesta nagrada u iznosu od 25.000 dinara.

AIBG: Iz Zagreba u Beograd

AIBG  je takmičenje koje je prvi put održano 2015. godine u organizaciji  BEST-ove lokalne grupe u Zagrebu prilkom čega je došlo do velikog interesovanja od strane studenata. 

Potencijal takmičenja prepoznao je i veliki broj kompanija koje su se priključile ovoj ideji, a među njima su A1, HR Cloud, SedamIT i druge. Uvidevši značaj i interesovanje koje je izazvalo ovo takmičenje, BEST Beograd je pokrenuo inicijativu da se AIBG organizuje i u Srbiji.

Ako i vi želite da učestvujete, okupite tim od 3 do 4 osobe, prijavite se za učešće na sajtu takmičenja do 29. novembra i odmerite snage sa talentovanim programerima iz cele zemlje.

Podeli