Studenti EKOF-a osvojili prvo mesto u finalu ASIC takmičenja

Na takmičenju ASIC, održanog 09.02.2016, dva tima studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa smera Turizam i hotelijerstvo su se plasirala u finale. asic_Children Inclusion_Hotels

U finalu takmičenja prvo mesto osvojio je tim koji čine Vanja Ćirić, Danica Radonjić, Nemanja Vasić i Jelena Đuričin koji su napravili aplikaciju „Children Inclusion Hotels App„.

ASIC (Adria Student Innovation Contest) je međunarodno takmičenje iz oblasti turizma i hotelijerstva koje se održava se u sklopu Adria Hotel Foruma-a. Ove godine takmičari su morali da odgovore na temu “Inovativna hotelska aplikacija”.

Tim koji čine Vanja Cirić, Danica Radonjić, Nemanja Vasić i Jelena Ðuričin prezentovao je svoju aplikaciju „Children Inclusion Hotels app“ dok je drugi tim u sastavu Natalija Stojsavljević, Marija Vasiljević i Miloš Nedic predstavio svoj projekat pod nazivom „Book as I look„.

asic_book_as_I_look

Malo više o ovom takmičenju i jednoj od aplikacija saznali smo u malom intervju pred finale sa Danicom Radonjić, članicom tima čiji je projekat osvojio prvo mesto u finalu u Zagrebu.

Da li možeš da kažeš nešto više o vašoj aplikaciji? Koja ideja stoji iza nje?

Pošto je u pitanju inovativna ideja ne mogu da podelim detalje aplikacije pre samog takmičenja. Ono što mogu da kažem je da je cilj aplikacije da reši i da olakša putovanje ljudima koji imaju decu sa posebnim potrebema. Na ovu ideju je došla drugarica iz tima Vanja Ćirić koja je ujedno i vođa tima. Dugo smo razmisljali sta će biti tema naše aplikacije, dok Vanja nije dobila ideju od majke koja se bavi hotelijerstvom. Nakon razgovora sa njom, shvatila je da ne postoji adekvatna podrška za roditelje takve dece. Posle je sve išlo dosta lakše.

Pored vas učestvuje još jedna ekipa sa Ekonomskog fakuteta. Da li si upoznata sa konkurencijom? I kako se spremate za predstojeće finale u Zagrebu?

Jesam, u pitanju su kolege sa smera Turizam i hotelijerstvo. Smatram da je njihova aplikacija takođe kvalitetna. Tema aplikacije je rešavanje nekih internih problema samog hotela. Što se tiče pripreme, spremamo se polako i temeljno, pravimo prezentaciju na engleskom jeziku. Čule smo da su sudije stroge i zbog toga moramo voditi računa o svakom detalju. Veoma smo uzbuđeni jer se prvi put susrećemo sa ovakvim takmičenjem. Nadam se da nećemo imati problema sa tremom (smeh).

Na kraju ostaje da se zahvalim Danici i da čestitamo timu na osvojenom prvom mestu!

Podeli