BBICC Otvaranje

Belgrade Business International Case Competition 2013 (BBICC 2013) je prvo globalno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi, koje se održava u Beogradu. Predstavlja jedinstvenu priliku studentima iz čitavog sveta da učestvuju na jednom ovakvom takmičenju.

bbicc

Samo takmičenje se održava od 2 – 7. aprila na Fakultetu organizacionih nauka. 12 timova iz celog sveta će biti ugošćeno u Beogradu, kao prekretnica povezivanja različitih kultura i novih ideja. Ono što će krasiti ovo takmičenje jest fair play, ali i, zasigurno, visok nivo profesionalizma.

bbicc

Fakultet organizacionih nauka i Centar za promociju nauke u sredu 3. aprila su održali svečani prijem povodom otvaranja Belgrade Business International Case Competition – a.

Prijemu je prisustvovalo 60 učesnika i 30 članova organizacionog tima. Prisustvola su i: mr Aleksandra Drecun, direktor Centra za promociju nauke, prof. dr Žarko Obradović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, prodekan za međunarodnu saradnju FON-a, doc. dr Vesna Damnjanović, direktor BBICC-a, predstavnici kompanija, medija, prijatelji i partneri BBICC-a.

Čitav događaj će trajati do nedelje, 7. aprila kada će takmičari imati priliku da dva puta predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine lideri vodećih kompanija iz Srbije. Od ukupno dvanaest timova izabraće se najbolja tri.

Tokom svog obraćanja, direktor takmičenja Vesna Damnjanović je izjavila: ‘Ovo takmičenje u rešavanju studije slučaja je bilo moj san i srećna sam što sam u prilici da podelim svoju viziju sa vama: Ko ume da sanja i veruje u čuda, postići će sve. Važno je da u životu radite ono što volite, sa energijom i entuzijazmom.’

bbicc

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Žarko Obradović zvanično je otvorio Belgrade Business International Case Competition i tom prilikom rekao: ‘’ Želim da Vam kažem da sam izuzetno ponosan što kao Ministar mogu da prisustvujem otvaranju jedne ovakve manifestacije, na našem Univerzitetu i da pošaljem poruku svima, ne samo regiji, nego i Evropi i celom svetu. Suština ovog događaja jeste u tome da studenti razumeju kulture drugih nacija i da ono što su naučili umeju da primene i da reše studiju slučaja. Izuzetno sam počastvovan činjenicom što su naši student bili prvi u Evropi i drugi u svetu u rešavanju studije slučaja. To govori da je Fakultet organizacionih nauka uspeo, zahvaljujući sjajnim profesorima, studijskim programima i veštinama prenošenja znanja. Drago mi je što vidim ovoliki broj kompanija koje podržavaju ovo takmičenje i mislim da smo rešili problem koji muči većinu studenata, a to je kako naći posao kada se završi fakultet. Želim vam da uživate u čarima Beograda, u lepotama i našeg grada i naše zemlje. Neka najbolji pobedi i dozvolite mi da zvanično proglasim ovo takmičenje otvorenim!’’

bbicc

Na osnovu rezultata koje su ostvarili studenti FON-a u proteklom periodu, i s obzirom da je jedan od savremenije organizovanih fakulteta u regionu, postao je vodeća i referentna nastavno-naučna institucija u oblasti infromacionih sistema i tehnologija i menadžmenta i organizacije, Fakultetu organizacionih nauka je pripala čast i mogućnost za organizovanjem jednog ovako prestižnog takmičenja.

Podeli