Belgrade Beer Fest – više od piva

Pivo, pivo, pivo, pivo, pivo… Što više puta ponovim ovu reč, sve manje razloga je potrebno da me podstakne da odem na Beer Fest. Međutim, Beer Fest je više od toga. Zato, drage pivopije, pročitajte nešto više o ovom festivalu, razlozima za odlazak, muzičkom programu i novostima vezanim za ovogodišnji Belgrade Beer Fest, koji će se održati od 13. – 17. avgusta, 2014. godine.

koncert

O beogradskom Festivalu Piva

Ovaj pivski festival u kom uživamo već 12. godinu za redom, je sazreo u najveći festival ovog tipa u jugoistočnoj Evropi što potvrđuju i brojne nagrade i priznanja, poput preporuke britanskog lista The Independent, koji ga je svrstao u 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Često okarakterisan kao pravi pozitivan primer kvalitetnog marketinga i PR kampanje, ovaj festival svake godine, za 5 festivalskih dana tokom avgusta, poseti preko 500.000 ljudi, a gledavši od 2003., kada je ovaj festival i osnovan, ukupna cifra je prešla broj od 6.200.000 posetilaca! Svi ovi podaci govore o bitnosti postojanja jednog ovakvog festivala, pri čemu akcenat stavljamo na njegov turistički značaj, kao jednog od najprepoznatljivijih srpskih brendova uz EXIT festival o kojem smo već govorili.

Od početka (2003.), pa sve do 2007. godine Beer Fest se održavao u podnožju Kalemegdana, koje je česta lokacija velikih koncerata, poput Warriors Dance festivala, Billy Idol-a, Bajage i Instruktora (a koji će takođe nastupiti na Beer Festu ove godine)… 2008. godine festival se prebacuje na drugu stranu reke Save, odnosno na Ušće Save u Dunav, usled činjenice da je broj posetilaca toliko porastao da je prostor ispod Kalemegdana postao premali.

Novosti ovogodišnjeg Beer Fest-a

Ovaj festival je rastao kako u vidu broja posetilaca i samog kvaliteta organizacije, tako i u smislu stvaranja pozitivnog imidža, jedne značajne društveno-odgovorne manifestacije. Tako i ove godine, svesni svoje odgovornosti prema društvu i svesni problema koje su nezapamćene majske poplave prouzrokovale, producenti festival, svoju tradicionalnu kampanju „Biram da recikliram“, proširuju u kampanju „Biram da recikliram i doniram“, pri čemu će sav novac od otkupa sakupljenih limenki biti usmeren za pomoć ugroženima u pomenutim poplavama.

I ove godine, posetioci će imati priliku da isprobaju preko 50 svetskih i domaćih brendova piva, a ono što je karakteristično za ovu, 2014. godinu, jeste i uvođenje novog načina plaćanja i kupovine pića i suvenira na samom festivalu. U pitanju je revolucionarni sistem plaćanja (RPS), koji je jedan od standarda na svim velikim svetskim festivalima, a reč je o festivalskim karticama koje će posetioci na jasno označenim punktovima moći da kupe i dopune, uz plaćanje depozita od 100 din., čiji će povrat, uz sav nepotrošen novac (u iznosu do 2.000 din.), biti omogućen na punktovima, označenim natpisom „Refundacija“, tokom festivala. Naravno, ukoliko vam je ostalo više novca od pomenutog, i taj novac će biti refundiran, nakon festivala, zaključno sa 20.08.2014. godine na štandu: „RPS dopuna kartica“, na festivalskom ulazu br. 1!

Još jedna inovacija je i da se od ove godine, prvi dan festivala naplaćuje, po ceni od 300. dinara., dok su svi ostali dani besplatni. Ulaznice možete kupiti i na sam dan otvaranja, do 1h posle ponoći.

Muzički program Beer Fest-a 2014.

Naravno i ove godine je obezbeđen odličan muzički program, koji iako se u neku ruku ponavlja, barem ponavlja kvalitetne i uvek rado slušane izvođače, koji su pored piva još jedan bitan razlog za tako veliku posećenost ovog festivala.

Mi vam predstavljamo verovatno najpopularnije izvođače na ovogodišnjem festivalu, počevši od srede, 13. avgusta kada će, pored ostalih, nastupiti svetske zvezde CeeLo Green i Felix Da Housecat, uz legendarni rok bend iz Zagreba, Parni Valjak. Sledećeg dana (četvrtak) su tu: Garavi Sokak, Bajaga i Instruktori, Bad Copy itd. Petak je vrlo raznovrsan, spojem više rok pravaca i rok bendova, od odličnog RHCP Real tribute benda, zatim još jednog legendarnog pop-rok benda bivše Jugoslavije, Plavog orkestra, pa do pank rok Atheist Rap-a, i od 2010. ponovo ujedinjenih Goblina… Subota nam ponovo dovodi popularni hrvatski bend, Hladno Pivo, zatim Beer Fest-ovski gledano, nezaobilaznog Prljavog inspektora Blažu i Kljunove, uz tradicionalno prisutne Orthodox Celts-e i druge. Poslednji festivalski dan, tj. nedelja je praktično rezervisana za srpski rok, sa malim odskakanjem uz Bilju Krstić i Bistrik Orkestar, uvrstivši tu Van Gogh, YU Grupu, Darkwood DUB, SARS itd.

Kada je jedan ovakav festival prisutan u našoj prestonici, uz raznovrsna piva, kvalitetan muzički program, besplatan ulaz, uvek društveno-odgovorni stav, a ove godine i humanitarni karakter, uz izuzetan turistički značaj za prestonicu i Srbiju uopšte, možemo zaključiti da je Belgrade Beer Fest, više od piva!

5 razloga da posetite beogradski Beer Fest

  1. Pivo
  2. Muzika
  3. Još piva
  4. To što nije bitno šta ćete obući, ionako ste svi prljavi od prašine
  5. Prašina će se sigurno dići za vama, “kakav god konj bili” 🙂

Podeli