Belgrade Youth Fair 2016. #TvojaŠansa

EKOF Media Group ove godine organizuje drugi po redu, Belgrade Youth Fair, koji će se održati 4. i 5. marta u prostorijama hotela Metropol Palace. Program manifestacije trajaće od 11-19h i obuhvataće sajamski i konferencijski deo.

Belgrade Youth Fair 2016

Formalno obrazovanje nije dovoljno. Veštine koje se podrazumevaju u današnjem poslovnom svetu ne stičemo na fakultetu. Zato je veoma bitno da tokom studiranja konstantno radimo na sebi, pratimo svakodnevna dešavanja i iskoristimo svaku priliku da steknemo dragoceno iskustvo.

Nažalost, u našem obrazovnom sistemu još uvek nije implementirana potreba za dodatnim usavršavanjem poznatijim kao – neformalno obrazovanje. Poslodavci u najvećem broju slučajeva traže nekog sa iskustvom, pa upravo zbog toga problem nastaje kada dobijemo diplomu, a nemamo ni dan prakse. Zato je i više nego neophodno pravovremeno i kontinuirano raditi na profesionalnom i ličnom razvoju. Ali kako?

Belgrade Youth Fair pruža mladim ljudima priliku da stupe u kontakt sa kompanijama u kojima bi želeli da grade svoju profesionalnu karijeru, kao i da u razgovoru sa predstavnicima istih saznaju koji je to tajni sastojak potreban za ostvarivanje pomenutog cilja. Takođe, na istom mestu, imaćete priliku da prisustvujete brojnim radionicama iz različitih oblasti, saznate nešto novo i dobijete sertifikat koji će vaš CV učiniti kvalitetnijim i relevantnijim za karijeru o kojoj sanjate.

slika

Neretko se desi da vam poslodavci kod kojih ste bili na praksi, ponude zaposlenje nakon završetka studija, jer tokom prakse oni upoznaju vaše kvalitete i sposobnosti.

Networking je možda i najvažniji deo događaja kao što je Belgrade Youth Fair. Sticanje dragocenih kontakata koji nam mogu pomoći u ostvarivanju ciljeva ili u potpunosti promeniti njihov pravac, na bolje. Nekada nismo ni svesni čime zapravo želimo da se bavimo nakon studiranja, dok ne čujemo iskustva iz prve ruke. Networking nam pruža prilično velike mogućnosti, a od nas traži zaista malo – upoznavanje.

Diploma je korak ka uspehu, a Belgrade Youth Fair je #TvojaŠansa da taj korak učiniš sigurnijim.

Svoje učešće na ovoj manifestaciji možeš osigurati prijavom na sledeći link. Vidimo se!

Podeli