Uspešno završeni Beogradski dani inženjera

Beogradski dani inženjera ─ EBEC Beograd pod sloganom „Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan“ uspešno su održani u periodu od 10. do 14. marta na Mašinskom fakultetu,  u organizaciji Udruženja studenata tehnike ─ BEST Beograd.EBEC Beograd

Događaj se sastojao iz takmičarskog dela i edukativnog dela sa različitim radionicama kroz koje su studenti dobili mogućnost da unaprede svoja znanja, inženjerske i prezentacione veštine.

12. i 13. mart bili su namenjeni takmičenju, gde su se studenti, učesnici takmičenja, nadmetali u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja. Pobednici obe kategorije predstavljaće Univerzitet u Beogradu na regionalnom inženjerskom takmičenju ─ EBEC Balkan, koje se ove godine održava u Podgorici.

Prvi takmičarski dan – Timski dizajn

Timski dizajn predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje  podrazumeva rešavanje određenog inženjerskog problema konstruisanjem naprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, letelice, katapulta ili muzičkog instrumenta. Ove godine potrebno je bilo napraviti HOVERKRAFT ─ lebdeće vozilo koje je trebalo da pređe put širine 1.5m i dužine 6m.

Hoverkraft je vozilo koje se kreće na vazdušnom jastuku pomoću kojeg sa ventilatorima obezbeđuje dovoljan potisak da vozilo samo lebdi.

Drugi takmičarski dan – Studija slučaja

Studija slučaja omogućava studentima da usavrše svoje veštine, kroz rešavanje  i prezentovanje rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema, koristeći se prethodnim iskustvom i stečenim znanjem. Ovogodišnja tema je bila „Parkovi budućnosti“.

Beogradski dani inženjera završeni su proglašenjem pobednika na Mašinskom fakultetu. U kategoriji Timski dizajn pobedio je tim „Eta“, dok su „Stručnjaci” najbolje rešili Studiju slučaja.

Želimo im mnogo uspeha na regionalnom takmičenju!

Podeli