Beogradski dani inženjera: trinaest godina tradicije

Već trinaestu godinu za redom, u glavnom gradu Srbije se održava manifestacija Beogradski dani inženjera – EBEC, u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd. Ovogodišnje takmičenje će se održati od 12. do 16. marta u prostorijama Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Ovo takmičenje namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, a najbolje plasirani učesnici dobiće mogućnost da svoje ideje i znanja testiraju i pokažu u regionalnoj, a zatim i u finalnoj takmičarskoj rundi koja će biti održava u Varšavi. 

studenti na takmičenju

 

Šta obuhvata ovo takmičenje?

Ovogodišnje inženjersko takmičenje obuhvata dve osnovne kategorije:

  • Timski dizajn – od takmičara se zahteva da kroz timski rad i od materijala koji im stoji na raspolaganju, konstruišu konkretni model koji će posedovati zadate karakteristike
  • Studija slučajaneophodno je da takmičari reše zadati poslovni problem koristeći znanja koja se poseduju iz oblasti inženjerstva i menadžmenta

Cilj Beogradskih dana inženjera je da omogući studentima da pokažu svoja znanja i veštine, kao i da razviju timski duh kroz rešavanje brojnih zadataka koji ih tu očekuju. Osim toga, mladi će imati priliku da provere svoju kreativnost i snalažljivost, naprave prve korake u inženjerskom svetu, kao i da se povežu sa mnogim mladim ljudima iz oblasti njihovog interesovanja.

Dodatne aktivnosti na danima projekta

Za sve koji dođu na EBEC, pored lokalne runde takmičenja biće održane i radionice za usavršavanje ličnih veština, a Sajam inovacija treba da pruži mladima priliku da prikažu inovativne projekte na kojima rade. 

Prijave za učešće na takmičenju otvaraju se 24. februara. Za više informacija o projektu kao i prijavama, posetite zvaničnu stranicu takmičenja ebec.best.rs.

Podeli