Održana prva IT konferencija VE: conf: From 0 to 1

Besplatna IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1” održana je 14. juna 2019. godine u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Prvi događaj ovog tipa zajedno su organizovali kompanija Vega IT Sourcing i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Ovo je bio povod da se jednom mestu okupi se veliki deo srpske IT scene, sa ciljem da učesnicima približe šta podrazumeva rad na jednom projektu.

konferencija-govornik-IT

Širok spektar tema, profesionalni predavači iz oblasti informacionih tehnologija, razmena znanja, iskustava i ideja, kao i druženje u pauzama predavanja je ono što je obeležilo ovu konferenciju.

Saveti za najlakše snalaženje u svetu biznisa

Konferencija je počela u 10 časova, nakon pozdravne reči organizatora. Uvodna predavanja održali su Ivana Tešanović i Boban Mikšin koji su su imali priliku da učesnike nauče kako da se izdvoje od ostalih kandidata i pripreme za intervju za posao. Pored toga, svi prisutni su mogli da steknu osećaj na koji način funkcioniše poslovni svet i dobiju korisne savete koji će im pomoći da se u njemu lakše snađu.

Najviše interesovanja za web development

Zainteresovani za front-end development, saznali su nekoliko korisnih informacija na temu veb programiranje i dizajna na predavanju Nikole Dragana, dok je predavanje Nikole Obradovića bilo posvećeno tehnologiji koja se koristi prilikom izrade projekata i o tome kako napraviti pravilan izbor tehnologije

Teme o kojima je na konferenciji bilo reči obuhvatale su više različitih oblasti informacionih tehnologija. Tako je tema predavanja Ivane Vujić Milić bila softverski testovi i proces testiranja softvera, dok je, sa druge strane, Bojan Bosanac govorio o razvoju  iOS softvera i aplikacija.

Live-coding za najumešnije programere

Na predavanju Kima Novaka, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa razvojem React aplikacija. Deo live-coding sesije bio je upriličen za sve aktivne učesnike konferencije na predavanju Nenada Perčića o pisanju jasnog i razumljivog programskog koda.

Važan aspekt konferencije predstavljala je razmena iskustava, znanja i ideja, koje su učesnici na kvalitetan način razmenjivali tokom pauza, uz razgovor, pikado i stoni fudbal. Po završetku svih predavanja upriličeno zatvaranje konferencije i dodeljivanje nagrada pobednicima nagradnih igara koje su omogućili sponzori i organizatori konferencije.

Podeli