Besplatni kurs „Osnovi fotografije“

U nedelju, 17.11.2013. u prostorijama Inex filma, Bojan Stanojević, osnivač i glavni fotograf Hybrid studija, održaće veoma informativni kurs za svakoga ko ima želju da sazna nešto više o fotografiji. Ukoliko već imate osnovna znanja, ali niste sigurni da ste učili na pravi način, ovo je mesto za vas da steknete pravu strukturu znanja.

fotoaparat u ruci

Seminar je potpuno besplatan i trajaće od 11 – 5 sa pauzama. Jedina vaša obaveza jeste da dodjete na vreme i da dodjete raspoloženi. Kurs će se održati u veoma neformalnoj i kreativnoj atmosferi.

Potrebno je da ponesete sve od opreme što imate, a za ugodniju atmosferu plan je da ako ste muško donesete nešto za piće, a ako ste žensko neku grickalicu.

Kurs će se sastojati iz teoriskog dela koji će biti ispunjen primerima i većeg, praktičnog dela. Kroz kurs upoznaćete se sa najbitnijim elementima fotografije:

  • kratak uvod u fotografiju
  • proces nastajanja fotografije
  • vrste foto opreme i razbijanje dogme da je potrebno imati „veliki“ aparat za odličan rezultat
  • „sveto“ trojstvo: blenda, ekspozicija i ISO
  • perspektiva
  • priroda svetla
  • osnove kompozicije

Autor kursa ističe da iako mnoge od ovih stvari većini zvuče strano i ozbiljno, zapravo su veoma jednostavni koncepti koji će vam u startu podići nivo razumevanja fotografije i pomoći da pravite kvalitetnee fotografije.

Kurs je namenjen potpunim početnicima u svetu fotografije, koji su do sada imali prilike da okidaju samo na svom „idiotu“ ili držeći profesionalni aparat, a koristeći ga kao „idiota“.

Poslednji deo sastojaće biće primena svega naučenog tokom kursa, tako što će na modelu koji će činiti kolega kome je potrebna fotografija za CV, biti rađeno pravo malo komercijalno slikanje, najgorim digitalnim aparatom koji bude u prostoriji. Ovime autor želi da istakne kako je ipak fotograf u prvom planu, a ne oprema koju drži u rukama.

Uvek ste se pitali kako nastaju sve te fenomenalne fotke ili jednostavno želite da bolje zabeležite putovanja i bitne trenutke u svom životu, ne propustite ovaj kurs.

Kurs će biti održan u prostorijama Index Filma, a više informacija o Hybrid studiju možete naći na njihovoj stranici. Bitno je da se prijavite za dolazak putem ove forme, kako bi iako je kurs otvorenog tipa bila što bolja organizacija u zavisnosti od broja ljudi, a možete to uraditi i na facebook event stranici.

Pogledajte neke od Bojanovih komercijalnih radova.  Sergej-Arena-koncert-export-part-1-43

IMG_5883

_MG_5641

Podeli