BEST Belgrade seminar za studente tehnike i tehnologije 2018. godine

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, organizuje međunarodni seminar od 12 do 21. jula 2018. godine i tom prilikom okuplja studente iz 13 evropskih zemalja. Predavanja se održavaju na TMF-u, na Singidunumu, a osim toga organizovana je i poseta Microsoft kompaniji. Evo kako se prijaviti i šta možete očekivati od ovog projekta!

best semianr beograd

Šta je BEST Belgrade?

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina studentska organizacija koja je u stalnom porastu. Još od 1989. godine oni obezbeđuju komunikaciju i saradnju sa studentima iz oblasti tehnike i tehnologije.

Danas, 96 lokalnih BEST grupa u 33 zemlje Evrope svakodnevno radi na ostvarenju svog cilja.

“Svake godine BEST teži da što više studenata iz cele Evrope dobije priliku da iskusi kulture drugih zemalja i da pritom nauči što više o temama koje ih interesuju. Pet vrednosti koje se organizacija trudi da implementira u sve aspekte svog rada (fleksibilnost, prijateljstvo, zabava, napredak i učenje) su ono što pomaže u dostizanju ovog cilja.” – objašnjava Milica Nešković, glavni organizator seminara.

Šta je cilj seminara “Make tech alliance with Data Science”?

BEST već 15. put organizuje međunarodni akademski seminar koji za cilj ima unapređenje znanja studenata iz oblasti tehnologije i inženjerstva.

Ovogodišnji seminar nosi naziv: “Make tech alliance with Data Science”.

Osnovni cilj seminara biće proširenje svesti o ovom zanimanju, koje će uskoro biti jedno od najtraženijih na tržištu.

Takođe, još jedan cilj predavanja biće sticanje celokupnog znanja učenika o ovoj oblasti, odnosno detaljno informisanje o tome šta je Data Science, kako se koristi, gde se može primeniti, kao i koji su aspekti ovog zanimanja.

Još jedan od ciljeva, ali i benefita seminara jeste sticanje poznanstava sa studentima iz čitave Evrope.

Kako izgleda seminar?

Za razliku od prethodnih godina, ove godine će jedan dan biti posvećen Data Science-u i biće otvorenog tipa za sve studente koji imaju želju da unaprede svoje znanje u ovoj oblasti.

Kao završni deo seminara, polaznici će imati priliku da u praksi primene svo stečeno znanje, odnosno da pokažu svoju kreativnost i reše realan problem sa kojim se kompanije susreću.

Prijavite se na vreme i obezbedite sebi edukaciju i nove prijatelje!

Podeli