BEST Hackathon: “CodeBeyond – break the borders”

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd po prvi put organizuje CodeBeyond – intezivno timsko takmičenje koje će biti održano od 13. do 17. maja i koje će okupiti programere i druge zainteresovane da zajednički kodiraju jedinstveno softversko rešenje od samog početka.CodeBeyond 2016

CodeBeyond predstavlja događaj u kome učesnici pokušavaju da kreiraju upotrebljiv softver ili da nađu rešenje za dati problem. Ideja je da rešenja nađu primenu u oblasti iz koje je zadata tema.

Za učešće se mogu prijaviti studenti i srednjoškolci od 18 do 26 godina starosti, koji će u toku takmičenja razvijati  svoje digitalno rešenje uz mentorstvo kompanije Asseco SEE.

Cilj projekta je da se srednjoškolcima i studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu ukaže na značaj digitalnih tehnologija u rešavanju aktuelnih problema savremenog društva, kako društvenih tako i korporativnih.

Timovi će biti oformljeni od minimum 3 i maskimum 4 člana – bilo da se radi o unapred oformljenim ekipama, ili o timovima kreativaca koji će se upoznati neposredno pre takmičenja.

Aplikaciona rešenja će ocenjivati stručni žiri kompanije u više različitih kategorija:

  1. kreativnost,
  2. uspešnost realizacije,
  3. dizajn,
  4. funkcionalnost i
  5. lakoća korišćenja,

a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju nagrade u vidu prakse, zaposlenja kao i druge vredne nagrade obezbeđene od strane pokrovitelja takmičenja, kompanije Asseco SEE.

Takođe, učesnici će imati priliku da prisustvuju edukativnoj radionici iz oblasti IT tehnologije, koju su omogućili edukativni pokrovitelji takmičenja, kompanija S&T.

Pobednici će finalnu verziju svog rešenja prezentovati široj javnosti 8. avgusta, u okviru dana svečanog zatvaranja EBEC Finala, finalne runde Evropskog inženjerskog takmičenja, koji predstavlja centralni događaj Beogradske godine inženjerstva.

CodeBeyond, prvi BEST-ov hakaton, daje programerima priliku da se okupe zajedno na dane zabave i takmičenja, upoznaju nove ljude,  i da saznaju više o programiranju aplikacija.

Prijavi se za takmičenje, pokaži kreativnost, napravi svoju aplikaciju!

Prijavljivanje počinje 27. aprila i završava se 8. maja.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt hakatona ili pratite facebook stranicu BEST Belgrade-a.

Podeli