„Budi Coolturan“ 2014 – “Kreiraj sebe!”

Već četvrtu godinu za redom, studentska organizacija ESTIEM (Evropsko udruženje studenata industrijskog inženjeringa i menadžmenta), sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, organizuje projekat „Budi Coolturan“, koji će se održati ove godine 25. i 26. oktobra u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

baner3„Budi Coolturan“ je projekat koji se bavi temom menadžmenta u kulturi i okuplja studente Univerziteta Beograda. Program projekta se sastoji iz dva dela: edukativnog i praktičnog.

Edukativni deo obuhvata dvodnevni seminar, gde će studenti imaju prilike da slušaju predavanja: Marka Čkonjevića, regionalnog marketing direktora bioskopa “Cineplexx”, Marka Radenkovića, autora projekta Dizajn Inkubatora “Nova Iskra”, Jasmine Krstić Latinović, PR menadžera “Kombank Arene” i predstavnika Mixer festivala. Predavanja imaju za cilj približavanje i podsticanje kulturne svesti među mlađom populacijom, kao i podsticanje na kreativnost i preuzimanje inicijative u ovoj sferi našeg života.

Praktični deo predstavlja rešavanje studije slučaja, zadatih od strane Zadužbine Ilije M. Kolarca i Guitar Art Festivala, gde studenti mogu da pristupe konceptu poslovanja ovih institucija. Istim se omogućuje praktična primena stečenih znanja kroz rešavanje realnih poslovnih problema i prepoznavanje tržišnih mogućnosti kulturnog koncepta.

Kroz rešavanje studija slučaja, realizuje se jedna od najvažnija ideja projekta „Budi Coolturan“ – integracija veština i znanja studenata umetničkih i organizacionih nauka, koja je neophodna za uspešan rast i održivi razvoj kulture u Srbiji.

U sklopu projekta “Budi Coolturan” 2014. je i nagradni fotokonkurs “Kreacija vredna pažnje”. Svi studenti Univerziteta Beograda mogu da pošalju svoje fotografije na e-mail adresu bcfotokonkurs@gmail.com do 20. oktobra. Proglašenje prva tri nagradna mesta je na svečanom koktelu povodom otvaranja projekta 24. oktobra u Kolarčevoj zadužbini.

Ove godine, projekat su podržali: DEVANA Technologies, Puzzle Group, Centar za strane jezike Top Class, DM i Adidas.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt: http://www.estiem.org.rs/srpski/budi-coolturan kao i Facebook stranicu https://srrs.facebook.com/pages/BudiCoolturan/292793584191916.

Podeli