Case Study Show 2016 – #PobediuPraksi

Već desetu godinu zaredom studentska organizacija ESTIEM, sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, organizuje edukativnu manifestaciju takmičarskog karaktera – Case Study Show. Projekat će biti održan u periodu od 10. do 12. marta na Fakultetu organizacionih nauka.

Case Study Show - Studija slučaja FON

Case Study Show je takmičenje u rešavanju studije slučaja, koje je otvoreno za sve studente Univerziteta u Beogradu. Sedam kompanija učesnica u projektu daje realne poslovne probleme, a studenti, zatim, imaju priliku da pokažu svoje znanje i snalažljivost kroz njihovo rešavanje. Svaka kompanija bira najbolje rešenje studije slučaja i pobednički tim nagrađuje praksom, posetom kompaniji, trening programom ili drugim vrednim nagradama.

Case Study Show se sastoji iz četiri dela:

  • Business Case
  • Case Room
  • Speed Dating
  • Company Fair.

Business Case

Kompanije zadaju učesnicima realni poslovni problem iz oblasti njihovog poslovanja, a zatim studenti u timovima rešavaju taj problem. Jedan tim čine četiri studenta, a tri tima se takmiče u rešavanju studije slučaja jedne kompanije.

Ovaj deo projekta namenjen je studentima završnih godina osnovnih studija i studentima master studija, jer je za rešavanje ovih poslovnih problema potrebno određeno znanje i iskustvo.

Case Room

Case Room je pre svega namenjen studentima prve i druge godine osnovnih studija, jer predstavlja vrstu obuke za rešavanjestudije slučaja. Učesnici se takmiče u tri tima od po tri člana i imaju dva sata da reše studiju, nakon čega slede prezentacije rešenja predstavnicima kompanija za čije rešavanje studije su se prijavili.

Company Fair

Company Fair je mini sajam zapošljavanja, koji se održava prva dva dana trajanja projekta na FON-u. Ovaj deo projekta je otvoren za sve studente Beogradskog Univeziteta i za njega nije potrebna prijava. Svi zainteresovani mogu doći oba dana, kako bi ostavili svoj CV predstavnicima kompanija.

Speed Dating

Speed Dating se održava poslednjeg dana trajanja projekta i predstavlja kratke intervjue sa predstavnicima kompanija, gde studenti imaju 5 minuta da im se predstave na unapred zadatu temu.

Trenutno su na sajtu ESTIEM-a otvorene prijave za Business Case, a prijave za Case Room i Speed Dating će biti naknadno objavljene.

Podeli