Ciklus italijanskog filma KC Grad

Kulturni centar Grad u saradnji sa Italijanskim institutom u Beogradu organizuje gledanje italijanskih filmova tokom decembra i januara. U ovom periodu posetioci će imati priliku da pogledaju 4 fenomenalna filma: Un giorno speciale (Comencini), Civico zero (Maselli), La rabbia di Pasolini (Bertolucci), Ma che ci faccio io qui (Amato).

KameraProgram za predstojeći period

Nedelja u 19:00h, 10. januar 2016. godine

Pazolinijev bes (2008.)

Režiser: Giuseppe Bertolucci, Pier Paolo Pasolini
Trajanje: 83 minuta
Žanr: dokumentarni film
Crno-beli film

Filološka rekonstrukcija projekta vezanog za film Bes (La rabbia) Pjer Paola Pazolinija. Đuzepe Bertoluči, pokušavajući da bude što verniji originalnoj ideji, rekonstruisao je šesnaest minuta filma koji nikada do sada nisu prikazani i koji zajedno sa pedeset i tri minuta objavljena 1963.  godine idealno predstavljaju delo koje je osmislio Pazolini.

Nedelja u 19:00h, 17. januar 2016. godine

Šta ću ja ovde (2006.)

Režiser: Francesco Amato
Trajanje: 82 minuta
Žanr: komedija, drama
Film u boji

Mladi Alesio sanja velike snove. Njegova najveća želja je da proputuje Evropu sa svoja dva najbolja prijatelja. Letnji raspust je na pomolu a pripreme se bliže kraju. Međutim Alesio pada razred i njegovi rodjitelji su veoma uznemireni. Zabranjuju mu da krene na svoje proputovanje. Alesio ne prihvata da posluša i beži na svom motoru. U međuvremenu niz događaja ga sprečava da ostvari svoj san i on ostaje zarobljen na rimskoj obali gde se zapošljava u jednom kupalištu. Mnoge nesreće karakterisaće njegovo letovanje: beg, ljubav i neočekivani susreti. Iskustvo će pokazati Alesiju da putovanje nije samo puko prelaženje kilometara.

Ulaz je slobodan.

Podeli