Danas počinje „Festival nauke“!

Počinje jubilarni 10. Festival nauke!  Preko 600 naučnika biće predstojećeg vikenda na Beogradskom sajmu kako bi vam na što zanimljiviji i što slikovitiji način otkrili tajne sveta koji nas okružuje.

Festival koji je nauku učinio zanimljivom i onima koji su smatrali da se to nikada neće desiti, tradicionalno će se, deseti put za redom, održati u Beogradu. U naredna 4 dana biće predstavljeni programi iz različitih oblasti nauke: biohemije, elektronike, fizike, astronomije, forenzike, psihologije i mnogih drugih.

Posetioci će moći da saznaju kako da odviknu svoje navike, od čega se sastoji krv i da li je obavezno crvene boje, koliko je duvanski dim zaista štetan po naš organizam, kao i da li mogu samo pomoću svoje koncentracije da pokrenu svemirski brod!

Samsung, kao jedan od sponzora festivala, omogućio je svim posetiocima da dožive virtuelnu realnost na specijalnoj 4D stolici. Doživljaj će upotpuniti izložba „Doživi Teslu“, gde će posetioci mogu da stoje rame uz rame sa slavnim naučnikom, u njegovoj hidrocentrali na Nijagarinim vodopadima, ili u čuvenoj sobi njujorškog hotela u kojoj je proveo svoje poslednje dane. Takođe će biti omogućena i simulacija hoda po površini Marsa i mogućnost za fotogorafisanje u pravom marsovskom ambijentu.

Festival će biti održan u halama 3, 3A i 11. Četvrtak i petak su namenjeni školskim posetama, dok su subota i nedelja porodični dani. Cena ulaznice je 450 dinara i one se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a, a u narednim danima mogu se kupiti i na samom ulazu u Beogradski sajam. Pored cene ulaznice, svi zainteresovani za fizičko-laserski šou Univerziteta Lund iz Švedske moraju doplatiti 100 dinara po osobi ukoliko žele da pogledaju i ovaj šou.

Podeli