Dečica prodaju uskršnje drangulije na klinici za neurologiju

Na klinici za neuorologiju i psihijatriju (kod Medicinskog fakulteta) organizovan je Uskršnji bazar, na kojem možete kupiti razne drangulije koje su napravili mališani, pacijenti ove ustanove. Prenosim priču jednog kolege, koja me je inspirisala da napišem ovu vest.

uskrsnji bazar klinika za neurologiju

,,Igrom slučaja našao sam se juče na dečijoj klinici za neurologiju i psihijatriju (preko puta Hrama Svetog Save), i dok sam čekao neki potpis, pažnju su mi odvukla dva dečaka u patofnama koja su sedela u jednom ćošku, kraj stola punog šarenih predmeta… Ubrzo sam iznad njih pročitao natpis – Uskršnji bazar – i shvatio o čemu se radi. Bili su baš nestrpljivi:

– Niko neće da kupi, ništa nismo prodali…

Danas sam se vratio tamo, upravo zbog bazara. Malo sam se načekao dok nisu počeli da rade, ali je mnogo vredelo. Dečaci su bili presrećni kad sam krenuo da izvlačim jedan po jedan predmet iz gomile i odvajam na stranu. Oni će i narednih dana biti tamo.

Ne možemo da kupimo njihovo zdravlje, ali na ovaj način, skratićemo im vreme koje će provesti zatvoreni u bolničkim sobama, jer će imati svakog dana dosta posla i biti okupirani pravljenjem ovih stvarčica spremajući se za novi „radni dan“ na Uskršnjem bazaru.“

slika

Bazar se održava do četvrtka 13.4., a prodaja traje od 10 do 12h.

Zvanične informacije

Iz same klinike danas ništa nisu znali da mi kažu, jer je subota. Sveže informacije biće dodate ovde u ponedeljak. Doduše, potvrdili su mi da se svake godine deca organizuju pred Božić i Uskrs, i da je to slučaj i ove godine. Ukoliko želite da obradujete nekog mališana i da sebi ili dragoj osobi date unikatan poklon, napravite planove i posetite kliniku na adresi: Dr. Subotića starijeg 6.

Sveži podaci

Posle malo gluvih telefona, saznao sam da će se bazar održavati do četvrtka 13.4., a da ,,prodaja“ traje od 10 do 12h.

Podeli