Dođite na „Fabriku ideja“!

U beogradskom Startit centru u ponedeljak 19. marta biće održana radionica o društvenom preduzetništvu pod nazivom “Fabrika ideja”, sa početkom u 18h, na adresi Savska 5. U nastavku pročitajte šta ova radionica predstavlja i koji su njeni ciljevi.

ideja-lampice

Cilj radionice je da mlade upozna sa konceptom društvenog preduzetništva, a učestvovanjem će saznati više o suštini samog projekta, zašto je društveno preduzetništvo važno i koju terminologiju koristi.

Ideja je da se mapiraju problemi koji postoje u našoj okolini i započne proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog preduzeća koji će ove probleme adresirati na inovativan način.

Ovaj događaj je inače deo serije radionica na temu društvenog preduzetništva koje se održavaju u Beogradu, koje između ostalog služe i kao uvod i priprema za takmičenje Social Impact Award.

Šta je Social Impact Award takmičenje?

Ovaj projekat je osmišljen od strane organizacije Razlivalište, u saradnji sa Erste bankom, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Austrijskom razvojnom agencijom, Erste Fondacijom i Startit Centrima.

Social Impact Award predstavlja edukativni program i takmičenje osmišljeno za mlade od 15 do 30 godina, čiji cilj da se razviju i implementiraju nova rešenja za društvene i ekološke probleme.

Ideja je da se promoviše duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje. Ako ste zainteresovani i želite da saznate više o ovom takmičenju, posetite  njihov sajt ili FB stranicu.

Ko može da se prijavi?

Prijaviti se može svako ispunjava starosni kriterijum od 15 do 30 godina, a prijava se vrši popunjavanjem ovog kratkog formulara.

Ako želite da učestvujete, prijavite se na vreme ili ako niste u mogućnosti sad da stignete, pogledajte raspored i teme narednih radionica koje će se održati u Beogradu.

 

Podeli