Bouviju u čast – Dom kulture „Studentski grad“

Vest o smrti popularnog muzičara Dejvida Bouvija odjeknula je u celoj javnosti, posebno među slušaocima i poštovaocima  njegove muzike. Mediji su preplavljeni informacijama o preminulom pevaču, poznati izražavaju svoje žaljenje na Tviteru, Fejsbuku i ostalim društvenim mrežama.

david bowie

Poznat kao neko ko je uvek bio ispred svog vremena, ponekad smatran i ekstravagantnim, svakako je dao značajan doprinos razvoju muzike. Mnoge generacije su odrastale uz njegova ostvarenja. Njegova najpoznatija ploča  „The Rise and Fall of Ziggy Stardust“ postala je deo opšte kulture, a poslednji spot za pesmu „Lazarus“ objavio je samo nekoliko dana pred smrt. Pored muzike, Dejvid se bavio i glumom, a njegova najzapaženija uloga je uloga Nikole Tesle u fimu „Prestiž“.

Kako bi se ukazala čast ovoj muzičkoj legendi, Dom kulture „Studentski grad“ organizuje specijalan program u klubu „Magistrala“. Događaj će se održati u petak, 15. januara, sa početkom u 20 časova. Program će voditi Mićun Ristić.

„Retki su stvaraoci koji uspevaju da uhvate duh svog vremena, još su ređi oni koji ga kreiraju. Dejvid je spadao u ‘obe vrste’. Sedamdesetih godina prošlog veka on je ideje iz slikarstva, književnosti, pozorišta i filma prošvercovao u rok “, navodi se u saopštenju Doma kulture „Studentski grad“.

Zainteresovani za ovaj događaj više informacija mogu dobiti na sajtu doma kulture Studentski grad. Do tada, posluštajte nešto sa pomenute ploče, uživajte…

https://www.youtube.com/watch?v=Muh1pk7xc2k

Podeli