Drugi Studentski privredni forum počinje!

Dvodnevni seminar Studentski privredni forum biće održan 4. i 5. marta u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, u Resavskoj br. 13-15.

Studentski privredni forum počinje

Studentski privredni forum je projekat Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih koji se organizuje po drugi put. Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg seminara, ove godine Forum će okupiti više od 200 studenata, kako iz Beograda, tako i iz cele Srbije i regionalnih zemalja. U fokusu je uvek aktuelna tema studentskog preduzetništva – kako mladi ljudi mogu profitirati realizacijom svojih ideja, kako iskoristiti sve raspoložive alatke i sebe predstaviti javnosti u najboljem svetlu. To su samo neke od tema koje će biti obrađene u toku dva dana trajanja Studentskog privrednog foruma.

Otvaranje – Studentski privredni forum

Seminar će u petak, 4. marta u 10h svečano otvoriti potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, gospodin Marko Čadež direktor Privredne komore Srbije, zatim prof. dr Dragan Simić dekan Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Zoran Martinović direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prvi dan – Studentski privredni forum

Učesnici će, između ostalog, imati priliku da čuju korisne savete Petra Vasića, pokretača „Vasić Media grupe“, koji će na zanimljiv način ilustrovati sve jaču vezu društvenih mreža i marketinga. Studenti će se upoznati i sa načinom na koji jedna velika kompanija gleda na privredu, i to iz ugla Tomislava Momirovića, generalnog direktora kompanije „Mona Hotel Management“. Jedan od predavača biće i šef ekonomskog odeljenja ambasade SAD u Beogradu, gospodin Džeremi Long. Prvi dan Studentskog privrednog foruma obuhvatiće i nekoliko panel diskusija sa brojnim gostima iz ekonomske i javne sfere, koji će diskutovati o aktuelnim pitanjima poput položaja žena u preduzetništvu, značaja regionalne saradnje i njenog uticaja na privredu, kao i o tome koliko je naš obrazovni sistem zaista usklađen sa potrebama tržišta rada.

Drugi dan – Studentski privredni forum

Kako bi učesnici stekli nešto više od čisto teorijskih znanja, imaće priliku da drugog dana seminara usavrše svoje veštine javnog nastupa i nauče nešto više o neverbalnoj komunikaciji, i to u okviru radionica koje će im održati Jasmina Stojanov, direktorka firme „Nova PR“ i Marko Stojanović, poznati glumac i pantomimičar.

Studentski privredni forum organizuje CEDEM, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije. Partneri projekta su Coca-Cola Hellenic Group, Pasta Veloče, Chips Way, Atelje 212, Obrazovni centar Equilibrio i Puzzle group.

Podeli