Festival marketinga FONklame zvanično završen!

Na Fakultetu organizacionih nauka, 16. marta otvoren je jubilarni, deseti po redu, festival marketinga – FONklame.ilustracija starog televizora

Posetioci su uživali u najboljim reklamama iz prethodne godine, a gledaoci su nakon reklama imali priliku da uživaju u stand up nastupu Filipa Ugrenovića.

slika

Osim Večeri reklama, koje su bile zabavni deo projekta, organizovani su i edukativni, takmičarski, kao i humanitarni deo.


Osim kroz prodaju karata, novac je prikupljan putem nagradnih igara i kroz humanitarno veče u saradnji sa The Three Carrots Irish Pub-om. Na taj način prikupljeno je 80 000 din koji će biti donirani Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Šta su FONklame priredile svojim posetiocima?

I ove godine edukativni deo projekta privukao je veliku pažnju studenata. Posetioci su 18. marta imali priliku da slušaju predavanja kompanije Mercator S (Slavoljub Stanković i Maja Marković), marketinške agencije Saatchi & Saatchi (Ivana Zeković) i kompanije Nordeus (Andrej Kugonić i Riley Hammersly).

FONklame, tradicionalno, podrazumevaju i takmičarski deo. Zorica Marjanović, predstavnik agencije Saatchi & Saatchi, organizovala je „obrnutu studiju slučaja“. Cilj je bio da studenti pokušju da otkriju koje se to velike ideje i ciljne grupe kriju iza poznatih svetskih reklama. Pobednički tim je osvojio priliku da u jednodnevnoj poseti, „iz prve ruke“, vidi kako funkcioniše jedna marketinška agencija.

Na samom kraju festivala, na humanitarom delu FONklama, studenti su uživali u sjajnoj atmosferi The Three Carrots Irish Pub-a, kao i u mnogim nagradama koje su im za tu priliku priredile kolege iz FON-ovog centra za razvoj karijere.

FON-ov centar za razvoj karijere se zahvaljuje svim posetiocima festivala kao i svima koji su podržali humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Podeli