Goofy i Padre na Red Bull BC One Eastern European finalu

Sledećeg vikenda, na najvećem brejk takmičenju ikada održanom u našoj regiji, nastupiće i najbolji srpski brejkeri Miroslav Balog – Goofy i Nemanja Mihajlović – Padre. U pitanju je, Red Bull BC One Eastern European finale, koje se održava u Zagrebu, a pobednik će se plasirati na svetsko finale ovog takmičenja u Parizu.

denser pleše

Najbolji brejkeri iz istočne Evrope susrešće se u subotu 13. septembra, kada će Zagreb biti domaćin Red Bull BC One Eastern European finala. U ovom regionalnom finalu, među 17 b-boyeva koji će se boriti za plasman na svetsko finale u Parizu, kao što smo pomenuli, nalaze se i dva predstavnika Srbije, Nemanja Mihajlović poznatiji kao Padre i Miroslav Balog aka Goofy.
Padre je do regionalnog finala stigao pobedom na kvalifikacionom takmičenju održanom u martu u SKC-u, dok je Goofy dobio specijalnu pozivnicu za učešće, kao brejker koji je ostavio jak utisak na žiri na prošlogodišnjem Red Bull BC One regionalnom finalu održanom u Kijevu u Ukrajni. Zbog ovakvog sleda događaja, Srbija je postala jedina zemlja koja će imati dva predstavnika u Zagrebu.

Brejkeri će morati žestoko da se dokažu, jer će ih budno oko žirija pratiti, u sastavu: svetskog prvaka Hong 10 kao i Lamine jednog od najistaknutijih brejkera francuske scene, uz ruskog B-Boy velikana Yan the Shrimp-a koji će se nalaziti u žiriju. Oni će ocenjivati pokrete, veštine, ritam, usklađenost, čistoću i povezanost pokreta, a pobedniku takmičenja će uručiti pozivnicu za nastup na svetskom finalu ovog takmičenja.

Red Bull BC one je najveće svetsko 1na1 B_Boy takmičenje, u okviru koga se tokom godine širom sveta organizuje preko 90 Cypher-a sa ciljem da se dobiju najbolji predstavnici zemalja učesnica. Pomenuti Cypher-i, odnosno plasman ostvaren na njima, vodi na jedno od šest regionalnih finala i to u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Bliskom Istoku i Africi, Istočnoj Evropi, Zapadnoj Evropi i azisko-pacifičkoj regiji. Pobednicima regionalnih finala se na plesnom podijumu u finalu pridružuje još 10 najboljih svetskih B-Boyeva koji dolaze sa specijalnim pozivnicama za nastup na najprestižnijem brejk takmičenju u svetu. Takmičenje se može pratiti uživo, putem live stream-a.

Sve detaljnije informacije o takmičenju i b-boyevima koji će nastupiti u subotu u Zagrebu, potražite na www.redbullbcone.com

Podeli