Google lansirao novi edukativni veb-sajt!

Google već godinama ulaže značajne napore kako bi ljudi postali svesni informatike i programiranja. Među poslednje realizovanim projektima ove kompanije se nalazi i novi edukativni veb-sajt Google CS Education, koji predstavlja skup različitih programskih alata neophodnih početnicima u ovoj oblasti.

Logo Google-a

U današnje vreme korišćenje računara je postalo svakodnevnica i neophodnost za veliki broj ljudi, stoga se nameće zaključak da bi svaki edukovan i obrazovan čovek trebalo da poseduje neka osnovna, fundamentalna znanja kada je u pitanju informatička nauka. U cilju edukovanja populacije o osnovnim pojmovima informatike i programiranja nastaje i ovaj program Google CS Education, koji je fokusiran na tri oblasti:

  • Learn Computer Science;
  • Participate in Academic Opportunities;
  • Access Career Opportunities.

Prva među njima je usmerena na obezbeđivanje neophodnih resursa, profesorima i studentima, kako bi oni na najlakši mogući način savladili osnove informatike i programiranja. Google CS Education obezbeđuje niz alata, resursa i programa koji otvaraju nove mogućnosti za istraživanje i učenje, kako u školi tako i kod kuće. Osnovni cilj ovog novog edukativnog sajta je pružanje informacija zainteresovanim stranama na najjednostavniji mogući način, tako da i najmlađi korisnici mogu da shvate osnove pomenutih nauka.

Osim učenja i istraživanja, Google CS Education program kroz naredne dve oblasti, obezbeđuje studentima stipendije za akademske studije, mogućnost prijavljivanja i učestvovanja na određenim takmičenjima, kao stručna usavršavanja kroz različite vidove praksi iz oblasti programiranja i informatike.

Svi znamo da je sticanje novih znanja iz računarskih nauka put ka istraživanju mogućnosti i implementiranju novih ideja. Sa Google CS Education veb-sajtom možete pristupiti svim Google programima na jednom mestu i tako olakšano započeti/nastaviti proces stručnog usavršavanja.

Podeli