Programersko takmičenje – Hackathon

Studenti Računarskog fakulteta organizuju Hackathon, nadmetanje u programiranju u trajanju od 24 sata, pod sloganom “Make web, not war”. Prijave timova počinju od 20. februara na zvaničnoj web strani www.hackathon.rs, a Hackathon će se održati 15. marta 2014. godine na Računarskom fakultetu.hakovanje

Takmičenje je organizovano od strane nezavisnog tima studenata sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja. Reč je o timskom takmičenju studenata, gde će svaka ekipa imati 24 sata da napravi web aplikaciju na zadatu temu.

Za svaku ekipu će biti obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i neograničene količine hrane i pića u toku trajanja samog takmičenja. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u više različitih kategorija (kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost, lakoća korišćenja), a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju vredne nagrade.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznali su Microsoft Development Center Serbia, Belgrade Venture Forum, kao i kompanije Infobip i Devana Technologies(raniji naziv: Prelovac media), koji su sponzori takmičenja.

Više informacija o Hackathon-u možete videti na web adresama:

hackathon.rs
facebook/HackathonRS
twitter/HackathonRS

Podeli