Inženjersko takmičenje EBEC u martu na Mašincu

Na Mašinskom fakultetu od 10. do 14. marta, već deveti put zaredom, održaće se inženjersko takmičenje EBEC Beograd, u sklopu događaja Beogradski dani inženjera.

Beogradski dani inženjera - EBEC beograd takmičenje

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd, koje organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope „BEST Beograd“, su idealna prilika za sve kreativne studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, da primene svoje znanje i unaprede svoje sposobnosti kroz zanimljivo takmičenje. Ovogodišnje takmičenje EBEC Beograd 2016 će se sprovesti u dve kategorije:

  • Tim dizajn – team design je najkreativniji vid takmičenja, koji od studenata zahteva da reše određeni inženjerski problem, tako što će konstruisati napravu koja će obavljati zadatu funkciju, poput dizalice, katapulta, letelice ili čak muzičkog instrumenta (4 osobe po timu);
  • Studija slučaja – case study nudi mogućnost da učesnici pokažu svoje znanje, kao i da usavršavaju svoje veštine kroz rešavanje i prezentovanje konkretnih tehničkih ili tehničko-menadžerskih problema (4 osobe po timu).

Prijave za EBEC Beograd takmičenje su besplatne i počinju od 1. februara na sajtu organizacije BEST.

EBEC je najveće evropsko studentsko takmičenje u oblasti inženjerstva, koje se organizuje na tri nivoa: lokalno, regionalno i evropsko takmičenje. Pored lokalnog takmičenja koje se održava od 10. do 14. marta 2016. godine, Beograd će ugostiti finale evropskog inženjerskog takmičenja EBEC, u avgustu 2016. godine.

Takođe, Beogradski dani inženjera podrazumevaju veliki broj radionica, treninga i predavanja u sklopu takmičenja. Kako je 2016. godina, godina posvećena razvoju mladih inženjera, Jedna od 10 „Face the future“ tribina planiranih za 2016. godinu, u organizaciji BEST udruženja, zakazana je upravo za događaj Beogradski dani inženjera.

Podeli