IT konferencija humanitarnog karaktera – VE: conf: From 0 to 1

Besplatna IT konferencija pod nazivom “VE: conf: From 0 to 1” biče održana 14. juna u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Na jednom mestu, ova konferencija će okupiti veliki deo srpske IT scene, pa će približno 200 stručnjaka i studenata informacionih tehnologija učestvovati na konferenciji.

Ljudi na konferenciji

Ovo je prvi događaj ovog tipa koji zajedno organizuju kompanija Vega IT Sourcing i Udruženje studenata elektronike Evrope – EESTEC sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. U daljem tekstu saznajte o kakvoj IT konferenciji je reč.

IT konferencija – teme o kojima će biti reči

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju više oblasti informacionih tehnologija. Učesnici će imati prilike da od višegodišnjih profesionalaca u ovoj struci mnogo nauče i saznaju, kako iz njihovog iskustva, tako i iz njihovog znanja iz oblasti veb programiranja, iOS i testova softverskih proizvoda.

Neke od tema o kojima će biti reči, tiču se izbora tehnologije za razvoj projekta i kako steći naviku pisanja čitljivog koda. Pored tehničkih tema, na predavanjima će učesnici imati šansku da nauče kako mogu na najbolji način da se pozicioniraju u očima poslodavaca i kako da napreduju u svojoj karijeri.

Kroz predavanje o tome kako se pripremiti za intervju i kako se izdvojiti od ostalih kandidata, svi učesnici IT konferencije će steći osećaj i uvid u to na koji način poslovni svet funkcioniše. Takođe, uz korisne informacije i savete stručnjaka, učesnicima će se olakšati samo snalaženje u poslu.

Humantirarni karakter IT konferencije

Pored edukativnog, IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1” ima i humanitarni karakter. Za svakog prijavljenog učesnika, kompanija Vega IT Sourcing će donirati sredstva u dobrotvorne svrhe.

Ovaj projekat upotpunjava paletu događaja koje EESTEC LC Novi Sad već dugi niz godina organizuje, od kojih se izdvajaju sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – KONTEH, zatim Soft skills Academy, EESTech Challenge i mnogobrojne internacionalne projekte i studentske razmene.

EESTEC, kao neprofitno i nepolitičko udruženje studenata ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope. Sam lokalni komitet Novi Sad čine studenti volonteri, a udruženje svoje ciljeve sprovodi kroz organizovanje brojnih projekata kojima promoviše studentski aktivizam, stručno, ali i lično i profesionalno usavršavanje.

Učešće na IT konferenciji je potpuno besplatno, a prijave za učesnike su još uvek otvorene. Svi zainteresovani mogu da se prijave na Facebook događaju konferencije, stoga brzo na link za prijavu kako biste obezbedili sebi mesto na veoma edukativnoj IT konferenciji humanitarnog karaktera.

Podeli