JobPrep – Savladaj veštine traženja posla

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron organizuje projekat pod nazivom „JobPrep”, 18. i 19. marta u zgradi StartIT Centra. Prijave za JobPrep su otvorene do 15. marta na sajtu organizacije Omikron.

JobPrep omikron

JobPrep je namenjen svim studentima informacionih tehnologija, kako osnovnih tako i master studija.

Cilj projekta je da se studentima omogući da od HR menadžera IT kompanija nauče kako da plasiraju sebe na razgovorima za posao ili praksu. Veštine koje će steći učešćem na projektu omogućiće im da uspešno pronađu posao, ali i da izgrade nova poznanstva na kojima će moći da zasnuju svoju karijeru.

Evo šta možeš da očekuješ od odlaska na JobPrep

Prvog dana projekta svi polaznici će moći da prisustvovuju predavanjima „Kako napraviti dobar CV?“ i „Kako napraviti atraktivan LinkedIn profil?“. Ova predavanja predstavljaju osnovu koju svaki aplikant za posao mora poznavati. Na kraju dana, uz dobro sastavljen CV i atraktivan LinkedIn profil, polaznici će imati solidnu osnovu i moći će da započnu traženje novog posla. Predavanja će držati stručnjaci iz kompanije Endava.

Drugi dan projekta će biti otvoren panel diskusijom koju će voditi kompanije Endava, Zühlke i Nordeus. Nakon panela, polaznici će učestvovati u sve popularnijem „Speed Dating”-u. Nakon obavljenih razgovora, HR menadžeri će im dati “feedback” i njihov utisak o učesnicima simulacije. Prividan razgovor za posao će voditi kompanije Endava, CCBill, Mad Head Games i Zühlke.

Sve informacije o projektu, kao i prijavu za učešće, možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji projekta JobPrep, kao in a Facebook stranici organizacije Omikron.

Podeli