Kad granice ne postoje – MatHackathon 2016.

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron organizuje MatHackathon, timsko takmičenje u brzom razvoju softvera. MatHackathon će se ove godine održati u periodu od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu, u Beogradu. Ovim putem pozivamo studente i srednjoškolce, uzrasta od 18 do 26 godina, da se prijave i pokažu svoje programerske veštine!

MatHackathon

MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. Učesnici, od po četiri člana u timu, će ceo dan i noć provesti pokušavajući da osmisle aplikaciju korišćenjem tehnologije po izboru, na temu koju će saznati na dan takmičenja. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathon-a, učesnici će moći da čuju niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta, kao i zaposleni u uspešnim kompanijama širom Srbije.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Projekat su podržali Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies kao zlatni sponzori, Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Prijavljivanje je besplatno i traje do 17. aprila.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju MatHackaton 2016.

Podeli