Konferencija “Business 4 Youth – Navigate your future”

Na fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije- MEF, 12. decembra je održana konferencija pod nazivom “Business 4 Youth- Navigate your future”. Konferencija je održana u zajedničkoj organizaciji In Centra i MEF-a sa ciljem da mladi čuju realne i uspešne preduzetničke priče. Tokom tročasovne konferencije učesnici su imali priliku da čuju ljude iz različitih svera biznisa. 

 

Jedna od tema bila je kako izgleda rad u start-up preduzeću i kompaniji, a učesnici su dobili i uvid u to kako se primenjuje Google analitic u cilju merenja performansi jednog biznisa. Konferenciju su otvorili predstavnici In Centra i MEF-a, a to su Marija Tomić, PR and event manager In Centra kao i doc.dr. Pavle Brzaković generalni menadžer MEF fakulteta. 

Deljenje iskustva sa učesnicima kroz panel diskusiju

Studinetima se prvo obratio Petar Slović, predstavnik kompanije Quantox Technology koji im je objasnio kako da usklade svoje želje i ciljeve sa mogućnostima koje im se pružaju. Savetovao je i kojim putem treba krenuti, da li ka pokretanju start-up preduzeća ili ka napredovanju i razvoju karijere u IT sektoru.

Nakon toga otvorena je panel diskusija “How Digital Marketing can help in Business?”

Panelisti su bili Ivan Bildi, iz agencije “Likes and Cookies”, Marko Pajić iz “We are OSM” i Goran Jankuloski iz marketinške kompanije “Žiška”. Sa njima su studenti razgovarali tokom panel diskusije, saslušali njihova iskustva i podelili svoja.

Radionice nakon panela

Kada se završila panel diskusija studenti su bili u prilici da odaberu jednu od dve ponuđene radionice kojima su imali priliku da nauče kako započeti start-up biznis kao i značaj Google analitike za biznis. Predavači na radionici su bili Jelena Joksimović, suosnivač start-upa “Uradi Zaradi”, i Dušan Pilipović osnivač agencije “Avokado”.

Utisci studenata učesnika bili su pozitivni, što potvrđuje da je ovakav način usavršavanja najbolji za motivaciju mladih ljudi koji žele da napreduju i da uče kroz iskustva starijih kolega, koji su stručni u svom poslu.

Podeli