Posetite konferenciju: “Digitalna karijera” u Beogradu i Subotici

Krajem oktobra studente koje zanima digitalna ekonomija očekuje događaj koji će im pomoći da uz diplomu steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da budu što konkurentniji na tržištu rada, a lokacije na kojima će konferencija “Digitalna karijera” biti održana su Subotica i Beograd.

Netokracija nastavlja sa realizacijom projekta “Digitalna karijera” koji ima za cilj da mlade upozna sa širokim spektrom digitalnih zanimanja. Svi koji budu učestvovali imaće priliku da steknu veštine koje su im potrebne, a to će ih dodatno izdvojiti od ostalih kandidata koji budu konkurisali za iste poslove kao i oni.

Razvojni put konferencije: Niš, Novi Sad, Kragujevac

Prvi deo projekta bili su događaji koji su održani u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, a tada je više od 300 studenata steklo znanja iz digitalne ekonomije. Tema razgovora sa istaknutim stručnjacima i renomiranim predavačima ticala se novih zanimanja koja nisu postojala do pre nekoliko godina.

Prva konferencija održana je u Nišu i tada je skoro sto učesnika imalo priliku da čuje iskustva i neposredno se upozna sa razvojnim putem predavača iz sveta digitalne industrije. Ovu konferenciju je otvorio prodekan za nastavu i studentska pitanja Ekonomskog fakulteta prof. dr Žarko Popović koji je ukazao na važnost savremenih tehnologija.

IT industrija u zemlji i svetu važi za jednu od najvrednijih i najbrže rastućih industrija i ovaj projekat značajan je za sve koji žele da se usavršavaju, steknu nova znanja i budu osposobljeni za zanimanja budućnosti.

Odgovore na pitanja koja su to znanja potrebna za ulazak u svet digitalne ekonomije učesnici su potražili na drugoj konferenciji koja je održana u Novom Sadu. U Kragujevcu su bili okupljeni studenti različitih obrazovnih profila koji su saznali kako izgleda pozicija projektnog menadžera u jednoj tehnološkoj kompaniji, kako mogu da započnu startap i kako izgleda digitalna prodaja.

Na korak do perspektivne karijere – prijavite se za praksu

Mnoge uspešne kompanije kao što su Addiko Banka, Infostud grupa, Delhaize i Philip Morris će kroz jesenji nastavak ovog projekta studentima predstaviti kako funkcionišu njihove kompanije i kako zaposleni rešavaju izazove sa kojima se suoče.

“Kompletan tim vredno je radio tokom leta na jesenjem ciklusu konferencija koje će se održati na Ekonomskom fakultetu u Subotici i Beogradu. Studenti mogu da očekuju bogat i kvalitetan program sa konkretnim pričama naših digitalaca, kao i priliku da se povežu sa kompanijama koje su u potrazi za perspektivnim digitalnim kadrom”, rekao je Marko Mudrinić, suosnivač i direktor Netokracije u Srbiji koja ovaj projekat realizuje.

Učesnici će dobiti elektronski sertifikat, a prijave su otvorene na Facebook stranici Netokracija Srbija. Više informacija o programu, mestu, vremenu održavanja i drugim bitnim informacijama možete dobiti u newsletteru na sajtu digitalnakarijera.rs

Podeli