Zaradite na konkursu za pisanje eseja

Fondacija ,,Prof. dr Lazar Vrkatić“ raspisuje konkurs za izradu eseja u polju društveno-humanističkih nauka za studente osnovnih i master studija svih fakulteta u Srbiji.  Pročitajte koja će tema biti, gde će se održati takmičenje i kolike su nagrade.

Osnovna tema za 2017. godinu glasi ,,Religija i društvo“, a na dan samog takmičenja će biti objavljena uža tema. Vreme pisanja eseja je 150 minuta, a minimum je 500 reči. Ukoliko želite da se prijavite, konkurs je otvoren do 11.11.2017. Prijave se vrše preko formulara koji se može preuzeti ovde.

Gde će se održati takmičenje i kolike su nagrade?

Samo takmičenje će biti održano 18.11.2017. na ,,Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić“ u Novom Sadu.

Stručni žiri u sastavu:

  • prof. dr Boris Kršev;
  • prof. dr Duško Radosavljević;
  • prof. dr Duška Franeta;
  • Ivana Vrkatić;
  • Sonja Vrkatić.

Oni će pregledati radove, a potom proglasiti tri najbolja, čiji će autori dobiti priznanja i nagrade prvom mestu sledi nagrada od 50.000 dinara, drugom 30.000, a trećem 20.000.

Rezultati takmičenja biće objavljeni 4.12.2017. na sajtu Fondacije.

O Fondaciji ,,Prof. Dr Lazar Vrkatić’’

Fondacija ,,Prof. Dr Lazar Vrkatić“ osnovana je juna 2008. godine u Novom Sadu od strane porodice pokojnog profesora Lazara Vrkatića, sa ciljem očuvanja uspomene na njegov pedagoški, naučni, intelektualni, humanitarizam u društveno angažovanom radu.

Fondacija dodeljuje stipendije izabranim maturantima, studentima ,,Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić“ i svršenim studentima filozofije sa područja cele Srbije.

Pored ovoga, cilj ove fondacije je da promoviše naučni i intelektualni rad prof. Vrkatića putem elektronskih i štampanih izdanja, tribina, tematskih večeri itd.

 

Podeli