Konkurs za Social Impact Award nagrade je otvoren!

Sada možeš da ostvariš svoje ideje, pomogneš društvu i postaneš preduzetnik! Konkurs za Social Impact Award nagrade je otvoren! Prijavi se i osvoji priliku da kroz tromesečni period inkubacije usavršiš i razviješ svoju ideju uz mentorsku podršku. Očekuju te vredne nagrade.

Social Impact Award je najveći projekat u Evropi na temu društvenog preduzetništva. U pitanju je takmičenje ideja studenata koji žele da naprave socijalnu ili ekološku promenu na konstruktivan način. Ovaj program nudi svim učesnicima besplatnu seriju radionica kroz koje dobijaju podršku za razvoj ideja i sticanje novih znanja, kao i priliku da se upoznaju sa lokalnom zajednicom društvenih preduzetnika. Takođe, Social Impact Award nudi priliku studentima da sa svojom idejom konkurišu za jednu od 4 nagrade i dobiju dodatnu podršku, početni kapital (1.500€), prostor za rad i mentorski program.

Ideje mogu biti podnete u skopu civilnog i privatnog sektora, jedini uslov je da ideja ima za cilj rešavanje nekog društvenog ili ekološkog problema.

Social Impact Award Srbija 2016

Odabir pobedničkih ideja odvija se kroz tri faze:

  • U prvoj fazi, Social Impact Award tim pregleda poslatu dokumentaciju i pravi skraćeni spisak ideja koje prolaze u drugi krug;
  • Timovi i individualni aplikanti čije ideje budu ušle u drugi krug, biće pozvani na intervjue u prvoj nedelji maja. Svrha intervjua je bolje upoznavanje timova i njihovih ideja, kao i sticanje potrvde o svesnosti članova tima povodom svih obaveza i očekivanja koja idu uz nagradu;
  • U trećoj fazi, nakon završenih intervjua, odabrani timovi se usmeravaju ka ekspertskom žiriju, koji pravi rang listu ideja po različitim kriterijumima. Osam najbolje rangiranih projekata postaju finalisti projekta i prolaze kroz tromesečni proces inkubacije. Na osnovu napretka finalista, na kraju procesa inkubacije, ekspertski žiri bira tri najbolje rangirana projekta koja će biti nagrađena Social Impact Award 2016 nagradom.

Konkurs je otvoren do 24. aprila u 23:59. Zainteresovani kandidati svoje prijave mogu popuniti na sledećem linku.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uz podršku Fonda B92, Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Američkog kutka Kragujevac.

 

Podeli