Kragujevački Pilićari nadmudrili Njutna 

Pobednik Red Bull Gravity Challenge takmičenja u Kragujevcu je tim Pilićari koji je uspeo da bezbedno prizemlji jaje sa 15 metara visine, a zahvaljujući kreativnoj letelici i energičnom nastupu ostvarili su maksimalan broj bodova. Oko 500 Kragujevčana bodrilo je 17 timova koji su svojim ručno pravljenim letelicama prkosili gravitaciji.

_MDJ7456

Prepun Đački trg ispred Prve kragujevačke gimnazije bio je jedinstveni poligon na kome su se pomerale granice i rušili zakoni fizike. Tročlani žiri, u sastavu Suzana Arnaut, Dušan Zeka Aleksić i Nemanja Nikolić, nije imao lak zadatak jer su vešti Kragujevčani napravili fantastične letelice uz pomoć kojih su lansirali jaja sa 15 metara visoke platforme. Iako je bilo i onih koja su se pretvorila u omlet, veliki broj jaja preživeo je let. Čak četiri tima borila su se za treće mesto, ali je naknadnim glasanjem odlučeno da to ipak bude tim Power eggsaver koji je bio veliki favorit publike. Drugo mesto osvojili su Leteći enzimi, a titulu pobednika uzeo je tim Pilićari, studenti Mašinskog fakulteta.

– Za takmičenje smo napravili četiri letelice, a ova se pokazala kao najbolja. Pošto smo testirali letelice, potrošili smo 20 jaja, ali znali smo da će biti uspešna i očekivali smo jedno od prva tri mesta – rekao je kapiten tima Bogdan Dimitrijević. Članove pobedničke posade činili su i Nikola Živković i Marijana Aleksijević koji su svojim nastupom podigli publiku na noge. – Oduševljeni smo takmičenjem i organizacijom i prijavili bismo se ponovo – poručuju Pilićari.

Njihova nagrada biće tandem skok padobranom. 

Kragujevac je otvorio seriju Red Bull Gravity Challenge takmičenja u Srbiji, a u borbi protiv gravitacije naći će se i Niš 24. aprila, Novi Sad 29. aprila i Beograd 9. maja.
Takmičenje možete pratiti na Instagramu i Twitteru uz korišćenje #letaneomlet

_MDJ7461 _MDJ7489 _MDJ7564 _MDJ7576

Podeli