Kulturom do znanja – Budi Coolturan!

ESTIEM LG Beograd po treći put organizuje projekat „Budi Coolturan“, koji će se održati 21. i 22. oktobra 2013. godine, u prostorijama UK „Parobrod“.

ESTIEMBudiCoolturan-47Projekat je organizovan u vidu dvodnevnog seminara koji obuhvata edukativni i praktični deo, sa ciljem buđenja i održavanja svesti kod mladih o značenju naše kulturne baštine i razumevanja funkcionisanja i organizovanosti kulturnih institucija!

U okviru edukativnog dela studentima se pruža prilika da prisustvuju poučnim i zanimljivim predavanjima koje će održati brojni stručnjaci.Neki od njih su: Slavimir Stojanović Futro, Timothy John Byford, Slavoljub Pušica ispred Muzeja u Prijepolju, Aleksandar Savić ispred Prirodnjačkog muzeja, Fionn Zarubica. Takođe moći će da prisustvuju i panel diskusiji koju će održati stručnjaci ispred Tačke komunikacije.

Praktični deo studentima omogućava učešće u rešavanju studija slučaja kojima doprinose radu institucija koje ih zadaju, a neke od njih su: Beogradska filharmonija, Bitef. Pored studija slučaja u okviru praktičnog dela u organizaciji Pozorišta na Terazijama održaće se zanimljiva radionica.

Po prvi put ove godine projekat Budi Coolturan imaće dozu takmičarskog duha, svi zainteresovani studenti će moći da učestvuju u foto konkursu na  temu „Umetnost iz mog ugla“ ! Prijave za učešće traju do 15. oktobra.

Više informacija o prijavama i foto konkursu možete dobiti na sajtu www.estiem.org.rs

Podeli