Međunarodna studentska nedelja 2018. – po dvanaesti put u Beogradu

Sada već kultna manifestacija koja je poprimila razmere najvećeg okupljanja studenata iz svih delova sveta u Jugoistočnoj Evropi počinje u ponedeljak, 16. jula. Ceremonija kojom će zvanično početi Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade) održaće se u Skupštini grada Beograda sa početkom u 12 časova.

Defile stranih i naših studenata ISWIB 2018

Pored učesnika i samih organizatora iz udruženja Svetski omladinski talas, ceremoniji će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja koji su podržali projekat.

Preuzmi inicijativu” je ovogodišnji naziv festivala koji će ugostiti oko 300 mladih, kako stranaca tako i naših studenata, ali i volonterski tim ISWiB-a.

Međunarodna studentska nedelja je sjajan način da se privuku studenti drugih zemalja na nastavak studija u srpskoj prestonici.

Festival nosi edukativni karakter

Kulturno-edukativni karakter Međunarodne studentske nedelje ogleda se u 10 radionica koje prate globalno aktuelne teme poput socijalnog preduzetništva, informacionih tehnologija, digitalnog marketinga, biznisa i zaštite prirodnog okruženja, a umetnička dimenzija je oličena u radionicama posvećenim plesu, fotografiji, jogi i mnogim drugim disciplinama.

… Ali i zabavni

Međunarodna studentska nedelja se pobrinula i za zabavni karakter. Tokom trajanja festivala održaće se niz manifestacija koja će služiti kao spona upoznavanja različitih kultura, običaja i jezika. Svi zaintersovani za multikulturalni duh koji nosi ISWiB mogu da posete Zapa Barku u sredu, 18. jula sa početkom u 21h i isprate Umetničko veče (Stadion Art Night).

Na ovom događaju humanitarnog karaktera će vas zabavljati mladi džezeri sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu kao i bend Sizip.

Defile zastava i ove godine ulepšava prestonicu

Defile stranih i naših studenata ISWIB 2018

Tradicionalno najposećeniji festivalski događaj, Defile zastava, biće održan u subotu, 21. jula kada će učesnici prodefilovati užim centrom Beograda, od Trga Nikole Pašića u 16:45h. Beogradom će vioriti zastave preko 50 zemalja, što će prestonici dati pravi svetski duh.

Međunarodnu studentsku nedelju su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo kulture i informisanja, Stadion šoping centar, Via Akdemika, Visoka poslovna škola i brojni drugi partneri.

Da je Beograd grad koji vrvi od međunarodnih manifestacija govori činjenica da možete posetiti Best Belgrade seminar namenjen studentima tehnike i tehnologije, koji se održava od 12. do 21. jula i okuplja studente iz 13 evropskih zemalja.

Podeli