Na Ekonomskom fakultetu pokrenut Startap centar

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu osnovan je Startap centar koji će studentima pomoći da razvijaju preduzetničke ideje, i da lakše dođu do posla. Predloge mogu da daju studenti svih fakulteta, a nakon tri meseca ponovo će biti pokrenut konkurs.startap studenti

Startap centar je krenuo sa radom proglašavanjem tri najbolje idejekacige za skijanje sa integrisanim sistemom za komunikaciju na velikim visinama, aplikacija za bicikliste koja omogućava pregled uređenih ruta, i B2B transport baziran na blockchain sistemu.

Studenti čiji su predlozi bili najzanimljiviji dobiće priliku da sa menadžerom iz MVP Workshop i profesorima sa fakulteta ostvare zamišljenje ideje, i pokrenu svoje prve kompanije.

Na realizaciji ovih projekata radiće se naredna tri meseca, a studenti će imati redovne obuke, radionice i predavanja u specijalno opremljenom prostoru.

Startap centar Ekonomskog fakulteta otvorili su dekan fakulteta Branislav Boričić, direktor MVP Workshopa Ivan Blejalac, i direktor kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Prodekan Ekonomskog fakulteta naglasio je kako je ovo jedinstvena prilika studentima u Beogradu, da realizuju svoje ideje, i da karijeru započnu još na studijama.

Otvoreno za studente svih fakulteta

Ono što je posebno zanimljivo, ideje za startap imaju priliku da predlože i studenti ostalih fakulteta, tako da su se već u prvom krugu prijavili i studenti ETF-a, Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka.

Nakon završetka realizacije ovih projekata ponovo će se birati tri preduzetničke ideje, koje će proći istu proceduru i saradnju sa fakultetom i privatnim sektorom. Ekipa mentora iz MVP Workshopa će pružati znanje iz prakse i pomoć pri rešavanju konkretnih problema koje studenti nemaju prilike da nauče na fakultetu.

Dekan i saradnici iz MVP Workshopa izjavili su da su projekti koji su studenti predlagali bili veoma zanimljivi i raznovrsni, kao i da su prijatno iznenađenji kreativnošću i dosetljivosti naših studenata.

Konkurs za prijavu ideja trajao je od 1. jula do 15. septembra, a sledeći će biti u decembru.

 

Podeli