Ne odete na utakmicu – ispišu vas sa fakulteta!

Studenti iz čečenskog grada Groznog moraće na utakmice fudbalskog kluba Akmat ukoliko žele da zadrže svoje mesto na Univerzitetu. Pročitajte zašto će ovi studenti morati da posećuju stadion Akmat više nego čitaonicu.

navijač na stadionu

Posećenost utakmica fudbalskog kluba Akmat iz Groznog je daleko ispod proseka, iako je on ove sezone u sredini ruske Premijer lige. Kako bi na mečevima bilo više mladih, čečenski zvaničnici su se odlučili na više nego radikalan korak.

Umesto u čitaonicu, moraće na utakmicu!

Čečenske vlasti pokušavaju na sve načine da podignu popularnost fudbalskog kluba Akmat iz Groznog, pa je studentima navodno zaprećeno da bi mogli da izgube mesto na Univerzitetu ukoliko ne budu dolazili na utakmice ovog kluba.

Prazne arene izraz nepoštovanja prema klubu

Neimenovani lokalni funkcioner naveo je da lokalna zajednica nema poštovanja prema ruskom prvoligašu i da ga zapostavlja jer  je Akmat arena uglavnom prazna kada se održavaju utakmice ovog tima.

Na utakmice nisu „pozvani“ samo studenti, već će na stadion morati i ministri čečenske vlade, činovnici i ostali zaposleni u državnim firmama.

Stadion Akmat arena prima oko tridesetak hiljada gledalaca, pa će studenti i zaposleni imati zadatak da osvetlaju obraz Groznog već u ponedeljak kada bude gostovao Anži u okviru ruskog prvenstva.

Klub dobio ime po prvom čečenskom predsedniku

Fudbalski klub Akmat je u ovoj sezoni promenio ime (ranije se zvao Terek) jer su čečenske vlasti ovim želele da odaju počast prvom predsedniku Akmatu Kadirovu koji je stradao 2004. godine u bombaškom napadu.

Akmat je sada na desetoj poziciji

Posle 14 kola, ovaj klub je napokon dogurao do desete pozicije. Kod kuće su imali neke dosta dobre rezultate poput remija sa prvoplasiranom Lokomotivom, ali i pobede protiv Rubina.

A šta biste vi uradili kada bi se našli u situaciji u kojoj su ovi studenti sada? Da li biste se ‘pobunili’ i rizikovali svoje mesto na Univerzitetu?

Podeli