Novembarski kalendar

Nekada postoji toliko dešavanja u gradu da je prosto nemoguće ispratiti sve ili biti uvek na pravom mestu u pravo vreme. Zatrpani obavezama nekada nismo ni svesni koliko zanimljivih stvari se oko nas dešava. Iz tog razloga mi smo tu da se potrudimo da se svakog meseca u ovoj rubrici pronađe određeni broj zanimljivih muzičkih, sportskih ili kulturnih dešavanja, kako u Beogradu, tako i šire. Nadamo se da će se za svakoga pronaći nešto čime bi ispunili deo svog slobodnog vremena!

Novembarski kalendar

Novi nastavak legendarnog serijala o britanskom agentu 007 nakon što je premijerno prikazan u Velikoj Britaniji, doživeće i beogradsku premijeru. U ulozi James Bond-a ponovo se našao Danijel Krejg. Radnja poslednjeg filma o Bondu, Skyfall dovodi u pitanje agentovu lojalnost prema šefici M. Film će se naći u bioskopima od 1. novembra, nakon premijere na zatvaranju ovogodišnje Cinemania-je, 31. oktobra.

Brit Floyd u Sava centru 02. novembra u 20:30 h. Svetski poznati kao najveći Pink Floyd tribute show. U okviru evropske turneje, koja je startovala 2. oktobra, posetiće i Beograd. Bend je osnovan 2010. u Liverpulu, a postali su prepoznatljivi po svom savršenom izvođenju kompozicija benda Pink Floyd. Cela turneja  “ A foot in the door“ je koncipirana kao i poslednja turneja benda Pink Floyd iz 1994. „Division Bell Tour“.

Pogledajte premijeru dugometražnog dokumentarnog filma „Valter“, 04. novembra u Sava centru, 20:30h. Velimir Bata Živojinović, koji tumači lik Valtera u filmu „Valter brani Sarajevo“, koji je pogledan u više od 40 država, i koji je i danas kultni film u Kini, ima značajnu ulogu i u ovom dokumentarnom filmu, gde objašnjava kako je ta potreba za herojima i idealima stalna . Film je inspirisan istinitim junakom Vladimirom Perićem Valterom, herojem oslobođenja Sarajeva u II svetskom ratu.

08. novembra ljubitelje baleta očekuje spektakl u Kombank Areni. Naime, St. Petersburg festival ballet predstaviće se srpskoj publici predstavom „Sleaping beauty“. Savršen ples, elegancija pokreta u kombinaciji sa duhom 21. veka nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U okviru festivala nastupiće umetnici St. Petersburga i baletske trupe UFA State Ballet Theater. Uspavana lepotica, Petra Iliča Čajkovskog prvi je od klasičnih baleta za koji je koreografiju postavio Marius Petipa.

„Vir“. Osveženje domaće filmske scene, ostvarenje mladog reditelja i scenariste Bojana Vuka Kosovčevića. Radnja filma se odvija u Beogradu i prati priče tri mlada čoveka, koje se međusobno prepliću. Inspirisan istinitim događajima, govori o pogrešnim idealima mladih, potrazi za ljubavlju, potrazi za svojim mestom u društvu. Film će premijerno biti prikazan 11. novembra u Sava centru, u 20:30h.

Još jedan domaći film doživeće svoju premijeru u novembru, tačnije 16. 11. takođe u Sava centru, u 20:30h.Smrt čoveka na Balkanu“ je film koji daje satiričnu sliku našeg društva. Radnja filma počinje kada usamljeni kompozitor izvršava samoubistvo u svom stanu pred web kamerom. Dok čekaju hitnu pomoć i policiju, komšije na razne načine prekraćuju vreme u stanu, nesvesni da je kamera sve vreme uključena. Radnja poprima drugačiji tok kada shvate da su sve vreme snimani. U filmu se pojavljuju velika glumačka imena: Velimir Bandović, Anita Mančić, Nataša Ninković, Nikola Kojo i drugi.

Svetki poznata pop diva Dženifer Lopez nastupiće u Beogradu 20. novembra u okviru svoje turneje „Dance again“. Svestrana umetnica, pevačića, glumica, producent, modni dizajner, dobitnica brojnih nagrada u svetu šou biznisa, zasigurno će svojim nastupom oduševiti srpsku publiku, koja je dugo čekala na ovaj nastup. Koncert se održava u Kombank Areni, ukoliko želite da prisustvujete ovom spektaklu obezbedite svoju kartu na vreme.

Karim Rašid u Domu sindikata, predavanje na temu „Dizajn novog globalizma“. Ovaj svetski poznati dizajener koji je sarađivao sa velikim svetskim imenima, kao što su Samsung, Swarovski, Hyundai, kroz prikaz svojih radova objasniće kako se želja za individualnošcu pretvara u dizajn, formu, uzorak, i konačno u finalni serijski proizvod. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja, i njegovi radovi se nalaze u galerijama i muzejima širom sveta. Predavanje se održava 23. novembra.

Ljubitetelji kubanske muzike će biti u prilici, da 24. novembra, u Sava centru sa početkom u 20:00h, uživaju u koncertu Orquesta Buena Vista Social Club i legendarne pevačice Omara Portuondo i ritmu son montunosa, danzóna, cha cha cha, bolerosa i kubanskog džeza.

Pogledajte i ostale tekstove iz ove rubrike

Podeli