Novi IT smer na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

U opticaju je novi smer informacionih tehnologija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (EKOF). Studenti će moći da budu konkurentniji na IT tržištu rada kao i još bolje plaćeni po završetku istog.tehnologija kompjuter

Reč je o uvođenju studija informacionih tehnologijaBudući brucoši moći će da konkurišu za ovaj novi smer od akademske 2018/2019 godine.

KAKO ĆE IZGLEDATI MODUL INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA

Na tom smeru neće dominirati programiranje, mada će studenti imati priliku da savladaju i elemente programiranja, već koncepti upravljanja projektima i njihove primene u praksiotkriva za “Beleške” dekan prof. dr Branislav Boričić.

Neki od koncepata koji će biti zastupljeni jesu e-trgovina, e-bankarstvo, e-uprava i slično.. To su ujedno sve delatnosti za koje EKOF i tradicionalno obrazuje svoje kadrove, navodi dekan ovog fakulteta.

DO KRAJA GODINE AKREDITACIJA

Trenunto je u toku diskusija o novom IT smeru  na nivou uprave fakultetaProces akreditacije novog smera trebalo bi da bude završen do kraja 2017. godine.

KAKO JE DOŠLO DO INICIJATIVE

Postoji duga tradicija izučavanja savremenih tehnologija na EKOF-u u Beogradu. Ona datira od samog početka i to prvim sadržajima statistke i kvantitativnih disciplina. U skladu sa tim dekan prof. dr Boričić navodi:

“Novi IT-smer izvire iz postojećeg modula osnovnih studija „Statistika, informatika i kvantitativne finansije, koji trenutno studira oko 120 studenata, čijom ćemo transformacijom dobiti jedan modul koji je više fokusiran na IT sektor, u skladu sa najnovijim tendencijama i zahtevima.”

IT novi smer

OČEKIVANJA OD IT SMERA

„Studenti EKOF-a su i sada veoma traženi na tržištu rada“, ističe dekan prof. dr Boričić.  

Takođe on smatra da će: „studenti kroz ovako profilisan studijski modul, u toj privredno najbrže rastućoj delatnosti, moći da dobiju još bolje plaćen posao nego što je to sada slučaj”.

Šta ti misliš o uvođenju novog IT smera na EKOF-u?

 

Podeli