Odbio da zaposli studenta sa prosekom 10 iz zapanjujućeg razloga

Beogradski student prava, koji je studije završio u roku sa najboljim mogućim ocenama, poslao je prijavu za posao, a odgovor je bio kategorično odričan. Pročitajte zašto advokat nije želeo da zaposli studenta, i šta misli o studentima koji samo čitaju knjige.

profesor razlog

Savršen student nije savršen radnik

Advokat Uroš Nedeljković je primio prijavu studenta koji je završio Pravni fakultet u Beogradu, za samo 4 godine i 3 meseca, i to sa prosekom 10. Reklo bi se da je ovo savršen kandidat, onaj koga svaka advokatska kancelarija sanja, ali ovaj advokat je prijavu odbacio.

Prijava je odbačena iz razloga što advokat misli da student nema nikakvog praktičnog znanja, već da je tokom čitavih studija samo čitao knjige i učio. On dodaje da je za ovaj posao najvažnija komunikacija i umeće sa ljudima, a ne ocena sa fakulteta.

U njegovoj advokatskoj kancelariji, kaže, ima advokata koji su studirali po 7-8 godina, a za ocene ih nikada nije pitao, niti ga zanimju.

Ono što je njemu najvažnije je atmosfera u kancelariji i sposobnost da se prilagodi situaciji, kao i da se improvizuje. Ako je neko samo godinama čitao knjige, on nije u mogćnosti da razmišlja van knjiga.

Advokat misli da bubalice imaju loš uticaj na radnu atmosferu

Nedeljković kaže da svaki posao može da se nauči, ali da karakter osobe može biti ozbiljna smetnja pri obavljanju posla, jer uništava radnu atmosferu, dok sa druge strane, pozitivan karakter može mnogo doprineti kolektivu.

Sa druge strane, Nedeljkovićeve kolege smatraju da ne treba odbaciti studenta samo zato što ima prosek 10.

Iako se slažu da se na Pravnom na fakultetu samo „buba”, i ne stiče nikakvo praktično znanje, navodi da je ipak potrebno pozvati na razgovor bilo koga pre nego što ga potpuno izbacimo iz opticaja.

Dakle, ako ste student trudite se da tokom studija stičete praksu, kako bi vaša prijava za posao bila primamljivija.

[button link=“https://beleske.com/sta-je-praksa-po-zakonu/“ target=“new“]Ovde saznajte koja su vaša prava i obaveze tokom prakse.[/button]

Ukoliko, ipak, ne znate čime uopšte želite da se bavite pogledajte naš serijal Moj budući posao, koji će vam pomoći u odluci.

Šta mislite, da li je advokat u pravu ili je učinjena nepravda studentu koji je samo želeo da bude uspešan u svom poslu?

Podeli