Održana prva ruska IT konferencija

U Beogradu je 20. i 21. aprila održana prva ruska IT konferencija ISDEF Spring 2013. Za razliku od redovnih IT konferencija, ISDEF je za ciljnu grupu imala isključivo strance, pre svega softverske kompanije iz Rusije koje su kao glavni razlog dolaska navodile upoznavanje sa IT tržištem Srbije kao i o mogućnostima ulaganja.

ISDEF-spring-2013-1

Konferenciji je prisustvovalo oko 50 predstavnika ruskih firmi koji su predavanja slušali na engleskom jeziku, kada su u pitanju predavači iz Srbije, kao i na ruskom jeziku, za nekoliko panela.

Glavne teme konferencije su bili srpski StartUp projekti, online trgovina, paneli na temu  IT prava i razvoj softvera. Rusi su se detaljno raspitivali o ceni radnog sata programera, uslovima poslovanja i otvaranja firmi u Srbiji.

Svečanom otvaranju konferencije prisustvovao je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je u uvodnom govoru naglasio da je IT indrustrija najzdraviji deo srpske ekonomije i pozvao kompanije iz Rusije na saradnju i ulaganje.

Organizator konferencije je ruska IT organizacija ISDEF i Motsnyi Consulting LLC.

ISDEF-spring-2013-3 ISDEF-spring-2013-2

Podeli