Održano zatvaranje Think LEAN 2017 u Starom Gradu

U sali opštine Stari grad 22. jula održano je svečano zatavaranje THINK LEAN 2017 međunarodnog akademskog seminara. Pored učesnika seminara iz cele Evrope, događaju su prisustvovali profesori i kompanije zahvaljujući kojima je seminar uspešno realizovan.

Učesnici stručnog seminara Think LEAN u Beogradu. 2017

Kako je izgledao akademski deo seminara?

Svi učesnici prošli su kroz obavezan akademski deo seminara. U okviru njega prisustvovali su predavanjima ali i učestvovali u nizu interaktivnih radionica. Samu filozofiju i principe LEAN menadžmenta približili su im profesori sa Fakulteta organizacionih nauka. Jedan od predavača THINK LEAN-a, prof. industrijskog i menadžment inženjerstva Ivan Tomašević, podelio je sa svima, kako kaže,  svoje novo i neverovatno iskustvo.

slika

“Bilo je to prilično dobro putovanje koje se odlično završilo. Nadam se da ćete postati seme, LEAN seme, koje će nastaviti dalje da raste i stvoriti vam prilike za vaš profesionalni razvoj”.


Profesor Tomašević istakao je da je i sam čuo zaista dobre komentare i ideje tokom radionica i lekcija koje su imali tokom ovih 8 dana. On se zahvalio studentima što su bili tako aktivni, radoznali i vredno radili. Svi znaju da je leto težak period za učenje pored završenih fakultetskih obaveza i Sunca koje mami napolje.

Teoriju postavljanja ciljeva i sam strateški način razmišljanja studentima je kroz predavanja i radionice pribilžila profesorka Tatjana Šokčić.

Dodela nagrada za Think LEAN učesnike

Učesnici stručnog seminara Think LEAN u Beogradu. 2017

Nakon obraćanja profesora, supervizor Ognjen Lokačević uručio je sertifikate svim studentima za uspešno završen seminar kao i nagrade zahvalnice profesorima.

Nova poznanstva

Pored akademskog segmenta, studenti su imali prilike da se zabave i upoznaju i sa našom kulturom i istorijom. Pored znamenitosti Beograda, uz pomoć učesnika iz Novog Sada stigli su da obiđu i Sremske Karlovce. Svi nose sa sobom pozitivne utiske, posebno što im je seminar, pored novih saznanja, omogućio i nova prijateljstva širom Evrope. Druženjem učesnika seminara pomešale su se kulture iz Francuske, Nemačke, Grčke, Španije, Belgije i ostalih zemalja istočne i zapadne Evrope.

Učesnici stručnog seminara Think LEAN u Beogradu. 2017

slika

“Ovo je bilo veoma veliko iskustvo za mene. Pvi put sam u Srbiji i ovo je moj prvi poziv za projektni menadžment. Nisam očekivao da ću naučiti ovoliko mnogo za samo nekoliko dana i bilo je stvarno fantastično. Profesor Ivan je veliki profesionalac – veoma je teško sporazumeti se sa  ljudima koji dolaze iz 17 različitih zemalja i govore različitim jezicima a on je to odlično iskombinovao”, izjavio je Filip student Tehničkog fakulteta iz Danske.


U poslednjih sedam meseci volonteri BEST organizacije radili su mnogo kako bi načinili ovaj seminar uspešnim. Verujemo da će i sledeće godine dostići ovaj nivo zadovoljstva sa nekim novim studentima iz cele Evrope.

Podeli