Oktobarski kalendar

Nekada postoji toliko dešavanja u gradu da je prosto nemoguće ispratiti sve ili biti uvek na pravom mestu u pravo vreme. Zatrpani obavezama nekada nismo ni svesni koliko zanimljivih stvari se oko nas dešava. Iz tog razloga mi smo tu da se potrudimo da se svakog meseca u ovoj rubrici pronađe određeni broj zanimljivih muzičkih, sportskih ili kulturnih dešavanja, kako u Beogradu, tako i šire. Nadamo se da će se za svakoga pronaći nešto čime bi ispunili deo svog slobodnog vremena!

Leto je na izmaku, svi se vraćamo svojoj svakodnevici. Ali, pored pregršt dešavanja u oktobru lako je zadržati taj pozitivni letnji duh, i pored brojnih obaveza koje nas čekaju.
Malo smo istražili, i evo nekih predloga koje smo izdvojili za vas.

Sajam knjiga je odličan događaj za početak. Manifestacija sa tradicijom dugom 57 godina ni ove godine neće zaobići našu prestonicu. Ljubitelji dobre knjige će moći da uživaju u moru najrazličitijeg sadržaja od 21 – 28. oktobra u halama Beogradskog sajma.

Da, svesni smo da ispitni rokovi samo što su prošli i mnogima je na umu nešto drugo za opuštanje osim čitanja, ali ukoliko se nađete na sajmu pronaći ćete nešto zanimljivo za sebe, budite sigurni u to. 🙂

Nakon letnjih turneja, i septembarskog zatišja, mnogi pevači čuvaju ono najbolje za oktobar. Vredno pripremaju svoje solističke koncerte, želeći da obraduju svoju publiku.

Jedna od najboljih domaćih pop pevačića, Aleksandra Radović, rešila je da priredni još jedan fantastičan spektakl za svoju publiku. Iako bi, verovatno, svojim glasom, harizmom i pesmama lako napunila i arenu, Aleksandra se i ovaj put odlučila za intimniju atmosferu Sava centra. Koncert se održava 20. oktobra u 20h.

Poznato je da Beograd voli da ugosti hrvatske izvođače, tako će pevačića koja je ove godine predstavljala Hrvatsku na čuvenom takmičenju za pesmu Evrovizije, Nina Badrić, ponovo posetiti našu prestonicu. Nina će svojim fantastičnim glasom i pesmama obradovati svoju publiku 26. oktobra u Beogradskoj areni.

Bend, poznat klupskoj publici po fenomenalnoj atmosferi na svojim nastupima, ali takođe i široj publici po svojim odličnim pesmama, odlučio je da proslavi 10 godina postojanja i rada prvim solističkim koncertom. Dovoljno je pomenuti hitove poput: Zavuk tvoj, Bojim se, Onu moju, pa da većina vas shvati da je u pitanju Tropico band. 24. 10 sa početkom u 20:30h, posetite Sava Centar, provod je zagarantovan!

Svakako bi trebalo pomenuti i Beogradski džez festival, koji se održava od 25 – 28. oktobra. Bogat program vas očekuje u prostorijama Doma omladine, svakog dana trajanja festivala od 19:30h.

Za ljubitelje malo drugačijeg zvuka predlažemo da posetite BEMUS. Muzički festival sa dugom tradicijom i ove godine će  ugostiti veliki broj izvođača, ali i mladih umetnika, kojima će biti pružena šansa da pokažu svoje sposobnosti i talente. Sve se dešava od 11 – 20. oktobra na više lokacija, u: Domu omladine, Sava centru, Kolarčevoj zadužbini i Ateljeu 212. Više o programu i izvođačima možete pogledati na njihovom sajtu.

Svakako, moramo pomenuti i sportska dešavanja. Za one koji žele da se opuste uz malo drugačiju atmosferu, naša fudbalska reprezentacija igra utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, na stadionu Crvene zvezde. Protivnik je selekcija Belgije.
Podrške za reprezentaciju nikada dosta, pa ukoliko ste jedan od vernih navijača znate gde bi trebalo da budete 12. oktobra!

Ali, ukoliko radije volite sami da se bavite sportom, nego da pratite uspehe i neuspehe naših sportista, a Novi Sad se ne čini kao daleka destinacija, možete posetiti Novosadski maraton 14. oktobra sa početkom u 10h u centru Novog Sada, na Trgu slobode.

I za kraj nešto malo drugačije. Lord of the dance! Trupa koja puni sale širom sveta, ponovo će poseti Beograd, nakon što je prošle godine ostavila punu arenu bez daha. I sami izdvajaju kako ples koji izvode nije najpopularniji, ali je sigurno drugačiji od svega čemu ste do sada prisustvovali. Ukoliko želite da budete deo ovog spektakla, posetiti Beogradsku arenu 20.10. i uživajte!

Pogledajte i ostale tekstove iz ove rubrike

Podeli