Omikron vas poziva na MatHackathon 2017!

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, u periodu od 13. do 14. maja organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon na Matematičkom fakultetu, u saradnji sa StartIT Centrom – Beograd i Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Projekat je namenjen studentima uzrasta od 18 do 26 godina i srednjoškolcima uzrasta od 16 do 19 godina.

MatHackathon se organizuje treći put zaredom, i postaje sve popularnije takmicenje u programiranju, koje promoviše timski rad i razvoj softvera na zahtev korisnika. U studentskom delu takmičenja, u roku od 24 sata, timovi od četiri člana će imati zadatak da od “nule” naprave aplikaciju koja rešava dati problem.

Ove godine se organizuje i kategorija za srednjoškolske učenike, za koju nije potrebno prethodno znanje iz robotike. Srednjoškolska kategorija MatHackathon-a će se održavati dva dana. Prvog dana će biti održana predavanja iz oblasti programiranja i robotike, dok će drugi dan biti održano pomenuto takmičenje, sa temom iz oblasti koja je obrađena prethodnog dana.

Zadatak će biti osmišljen od strane profesora Matematičkog fakulteta, organizatora, kao i od strane stručnjaka iz vodećih softverskih kompanija, kao što su: RTRK, OSA Rašunarski Inženjering, Endava i Mikroelektronika. Problem i medijum za srednjoškolske takmičare, čije rešenje treba da pronađe realnu primenu, će timovima biti poznat tek na samom početku takmičenja.

Organizacija projekta ne bi bila moguća bez velikodušne podrške sponzora, među kojima su RTRK, OSA Rašunarski Inženjering, Endava i Mikroelektronika, kao Zlatni pokrovitelji, i SAGA, Puzzle Software i ICT Hub kao Srebrni pokrovitelji.

Krajnji cilj MatHackathon-a je da damo studentima i srednjoškolcima priliku da usvoje praktično znanje u simuliranim uslovima koji su veoma slični onima koji će ih čekati u ostatku života. MatHackathon promoviše, pre svega, praktično-primenljivo znanje iz oblasti programiranja, kao i viši nivo apstraktnog mišljenja i rešavanje problema na različite, iako ponekada nekonvencionalne načine, koji će činiti vaš digitalni pečat. U tom svetlu, slogan ovogodišnjeg takmičenja glasi “Compile your destiny”.

Prijavljivanje je besplatno: počinje 24. aprila i traje do 6. maja 2017. godine.

Podeli