Otvara se Preduzetnički inkubator na Ekonomskom fakultetu

Ovih dana je EKOF sve više u očima i ušima mladih. Srećom u pitanju su sve bolja od bolje vesti, a najnovija je da je na Ekonomskom fakultetu pokrenut Preduzetnički inkubator, otvoren u saradnji sa kompanijom MVP Workshop. Evo o čemu se radi.

Pokrenut preduzetnički inkubator na Ekonomskom fakultetu

Juče, 27. marta, je Ekonomski fakultet u Beogradu potpisao sporazum o saradnji sa novim strateškim partnerom koja će pomoći prilikom finansiranja i kreiranja programa za studente koji požele da učestvuju u Preduzetničkom inkubatoru fakulteta.

Preduzetnički inkubator za razvoj preduzetništva i ideja mladih

Upravo najavljeni Preduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta će nastojati da pruži potrebne uslove i mentorstvo studentima prilikom razvoja sopstvenih preduzetničkih ideja, čime će moći da naprave prve korake u modernom poslovanju.

slika

Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić i direktor razvoja poslovanja kompanije MVP Workshop Ivan Bjelajac.


Do ovog sporazuma je došlo svega nekoliko dana pred jubilarni 80. rođendan Ekonomskog fakulteta, koji je između ostalog inspirisao i brojne panel diskusije na EKOF-u tokom marta ove godine.

Upravo ovo je jedan od neophodnih koraka ka osposobljavanju studenata za prve prave poslovne korake, baš kao što je i praktična nastava jedan od najvažnijih faktora razvoja mladih i pripreme za budući posao. Upravo ovakve inovacije su jedan od razloga zbog kog mladi upisuju Ekonomski fakultet.

Podeli