Savremena reinkarnacija Savremenog muzeja

Posle deset godina renoviranja, Muzej savremene umetnosti će ponovo otvoriti svoja vrata Beograđanima! Pogledajte kako će to izgledati.

grafit na zidu

Muzej savremene umetnosti će svoj ponovni rad započeti 20. oktobra u 10h izložbom „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti”.

Prvih nedelju dana rada (dakle od 20.10. u 10h, do 27.10. u 10h) biće besplatni za sve posetioce, koji će moći u bilo koje vreme da posete ovu neverovatnu izložbu. Posle toga će se ulaz naplaćivati, ali ukoliko ste student proverite da li možete dobiti popust na ulaznicu.

Nova izložba dela iz zbirki MSU obuhvata preko 300 radova koji su obeležili period od početka 20. veka do danas. Autor koncepcije je dr Dejan Sretenović, a pored njega kustosi izložbe su i mr Mišela Blanuša i dr Zoran Erić.

Dodatni program

U okviru sedmodnevnog otvaranja izložbe „Sekvence” u renoviranoj zgradi Muzeja savremene umetnosti planiran je i multimedijalni prateći program!

U saradnji sa Beogradskom filharmonijom, od 20. do 27. oktobra, nastupiće dirigent Hajnc Karl Gruber, sopran Branislava Podrumac i dirigent Urs Gabriel Felc.

U isto vreme, zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, gost muzeja biće koreograf Jakopo Godani sa igračima kompanije Dresden Frankfurt Dance postavkom sa baletskim igračima iz Srbije.

Za muzejsku publiku biće orgnizovan i muzički program na platou ispred muzeja uz džez kvartet Four Plus, DJ-a Bobana Petronija i DJ-a Sonju Pavlicu, kao i programi za najmlađe posetioce.

Sve ovo potpuno besplatno! Da li ćete otići da vidite novootvoreni muzej?

Podeli