Otvoren peti po redu BBICC!

U utorak, 4. aprila 2017. godine na Fakultetu organizacionih nauka svečano je otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

bbicc otvaranje

Otvaranju su prisustvovali ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije, Ana Brnabić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije g. Mladen Šarčević, pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje. Pored njih, događaju su prisustvovali i prof. dr Vesna Mandić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ivanka Popović, Željko Sertić, direktor razvojne agencije Srbije, direktorka sektora za edukaciju u Privrednoj komori Srbije, gospođa Mirjana Kovačević i specijalni savetnici premijera Vlade Republike Srbije, Danilo Cicmil, Nenad Bjelogrlić i Aleksandra Smiljanić Vujović.

Evo ko su bili učesnici na BBICC-u

Ukupno 64 studenta iz celog sveta, njihovi univerzitetski profesori, predstavnici akademske zajednice i vodećih kompanija iz Srbije, partneri i prijatelji BBICC-a su se našli među zvanicama. Ovom svečanom događaju, prethodio je koktel dobrodošlice koji je organizovan u hotelu Radisson Blu, na kojem su prisustvovali ambasadori i predstavnici ambasade iz Amerike, Austrailije, Danske, Kanade i Portugala.

Direktorka takmičenja prof. dr Vesna Damnjanović i predsednica takmičenja Andrea Moskovljević poželele su dobrodošlicu učesnicima i zahvalile se svima koji su prepoznali značaj BBICC takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.

Timovi sa 16 prestižnih svetskih univerziteta će se tokom takmičenja suočiti sa dva realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće ispred stručnog i eminentnog žirija. Finale takmičenja će se održati u subotu, 8. aprila, a svi koji budu želeli da prate prezentacije će imati mogućnost gledanja livestream-a na zvaničnom sajtu BBICC-a.

Podeli