Panathlon igre 2012.

Panathlon su igre internacionalnog karaktera. Zamišljene tako da povežu studente širom sveta kroz sportska takmičenja. Svake godine igre se sele u neki novi grad i dobijaju drugog domaćina. Čast da ove godine preuzme ulogu organizatora dobila je naša prestonica.

Panathlon igre 2012

Beograd će od 8 – 12. oktobra biti domaćin 14ih Panathlon igara.

Suština ovih igara jeste da povežu studente iz raznih zemalja kroz takmičenje u nekoliko sportova. Tu su fudbal, odbojka, košarka, mali fudbal. Cilj jeste da igre svake godine imaju drugog domaćina. Na ovaj način studenti su u mogućnosti da se upoznaju sa različitim kultarama, običajima, gradovima, ljudima. U protekle tri godine domaćini igara bili su Amsterdam, Valensija, Milano.

Pored sportskog duha i fer pleja koji organizatori ovog takmičenja neguju, studenti su u mogućnosti da provode vreme sa svojim vršnjacima i upoznaju njihov način života. Pored utakmica, uvek se nađe vremena za međusobno druženje, obilazak najznačajnijih znamenitosti grada, noćni provod. A Beograd je, svakako, grad koji ima šta da ponudi mladim ljudima.

Lokalni organizator takmičenja jesu Beogradske Internacionalne Igre (BIG). Takmičenje su podržali i Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu,  Kancelarija za mlade Grada Beograda, koja je odabrala značajan broj volontera, koji će biti zaduženi da pomognu stranim studentima  i koji će, zasigurno,  svojim trudom, radom i željom upotpuniti ovaj događaj.

Za više informacija posetite zvaničan internet sajt Panathlon igara, www.pcucommittee.com.

Podeli